Kültéri fűtési megoldások

.

Fűtőkábelek használatával biztosíthatja Ön és családja balesetmentes közlekedését.

A kültéri fűtés biztonságos és környezetkímélő megoldás egy terület hó – és jégmentesítésére

– legyen az autóbehajtó, lépcső vagy járda.

A rendszer használatával elkerülhető a burkolatot és a környezetet károsító sószórás, a fárasztó hólapátolás, valamint megelőzhetőek a burkolatban keletkező fagykárok. A deviflex fűtőkábelek beton, aszfalt és egyéb burkolatok (pl. mozaikkő) alá helyezhetők. A rendszer semmilyen karbantartást nem igényel.

Ereszcsatornák fagymentesítése

Kültéri fűtési megoldások

Legtöbb esetben ereszcsatornákba kétszer annyi kábel szükséges, mint amennyi a fűtendő csatornaszakasz hossza. A fűtendő szakaszon a kábeleket hosszanti irányban, párhuzamosan kell beépíteni. A vízelvezetés miatt a függőleges lefolyót is teljes hosszában kell megfűteni. Esőcsatornák fűtésére a DTIP-18 típusú hidegvezetővel vízmentesen szerelt, kéteres, konfekcionált fűtőkábelt javasoljuk. A kábelek rögzítése a leggyakrabban műanyag kábeltartókra történik, de sok esetben egyedi megoldást kell alkalmazni (pl. forrasztott vagy ragasztott kábeltartó fülek, fémrács stb.)

Lépcsők fűtése

Kültéri fűtési megoldások

Átlagos lépcsőknél 1 lépcsőfokra 3-4 szál kábelt kell elhelyezni. A fűteni kívánt szélességet megszorozva néggyel megkapjuk az egy lépcsőfokra jutó kábelmennyiséget. Ezt az eredményt kell a lépcsőfokok számával megszorozni, majd hozzáadni a függőleges részeket.

Tolókapuk sínfűtése

Kültéri fűtési megoldások

A tolókapuk fűtésével megakadályozható a kapu befagyása. A feladatra leginkább a devi önszabályozó fűtőkábel alkalmas. A tetszőleges hosszra szabható kábelt a sín mellé vagy alá kell beépíteni. A kábel különlegessége, hogy a hőmérséklet függvényében változik a teljesítménye – minél hidegebb van, annál nagyobb teljesítménnyel fűt. A kábel teljesítménye 25W/m + 10 oC-on. Kétféle csatlakozókészletet ajánlunk: csatlakozó hidegkábelhez és csatlakozó dobozba történő kötéshez.

Csőfűtés

Kültéri fűtési megoldások

DEVI fűtőkábelek tökéletesen alkalmasak csővezetékek fagyvédelmére. A teljesítményigénytől függően többféle telepítési mód alkalmazható.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:

Eurovill Profi Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^