A kiindulási állapot:

.

A tervrajz szerinti elrendezési ötlet teljesíthető, sőt nincs is túl sok variációs lehetőség.
A sarokban elhelyezett konyhaablak a felső szekrényezési lehetőségeket korlátozza. Emiatt, hogy a konyhaablak a jobb falig ér a jobb fal faliszekrénye helyett mindenképp szellős (polcos) elrendezés szükséges.
Az alsó szekrények a tervrajzon jelölt L alak helyett lehet U-alakú, vagy hajókonyha is.

A poharas és italos fülkepolcok hátulja tükör, a mosogató mögötti szakasz savmaratott üveg, amiben világítás van. A mosogató feletti 6 darab spot iránya mozgatható, ez világítaná be a konyhát, de ha szükséges, a mennyezetre még egy szebb (pl. teljesen üveg) ufó-lámpa is felrakható.

A mosogató feletti polcok itt a munkalappal egyező famintájúak. Nekem a savmaratott üveg jön be igazán.

.

A tűzhely fölötti szakaszon a páraelszívóig egy savmaratott üveglap fut fel. A páraelszívóban beépített világítás van. A kétoldali magas felsőszekrény alatt szintén egy-egy fénycső világíthat.

.
.

A páraelszívó kivezetése a bútor felett látszik, a szimmetria kedvéért a takarás teljes hosszon van.

.

Falnézetek, kiosztási rajzok:

Az alábbi képek szín és burkolatvilága azért tér el, mert a végleges látványtervek a kiválasztott színű bútorlapokkal és burkólólapokkal, csempével történt, míg maga az elrendezési tervek egy elképzelt színvilág figyelembe vételével lettek kialakítva.

.

A radiátor is a tervezett helyre került, de nem 600×600-as, hanem 40cm széles és 90 cm magas, ami ugyanakkora felületű, de így több hely marad az alsó szekrényeknek.

A mozaik csempe már a kiválasztott és azzal színben illő járólap került „lerakásra”.

Bambusz (vagy hasonló) roló visszakerült az ablakra.

.

Mivel a bútorok és a gipszkartonozás méretei, a konyha gépészeti funkciók paraméterei változatlanul maradtak, gyakorlatilag csak a színvilág került átdolgozásra, így nem volt szükség új falnézeti rajzok elkészítésére.

Következzék a konyha-étkező falkiosztása:

A méretekkel a szerelvények vagy szerelvény csoportok középpontját jelölöm.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tóth Tamás
lakberendező

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^