Lakberendezés a tetőtérben – babaszoba kialakítás

.

A tetőtéri lakásokban a tetőszerkezet által biztosított játék igazán hangulatossá varázsolja helységeinket. Ez a varázs azonban csak feltételesen igaz. Egy kisebb tér, egy alacsonyabb belmagasság esetén a hatás nyomasztó is lehet. Az általános kérdés, hogy hogyan hasznosítsuk az alacsony részeket.

.

Erre egy igazán praktikus megoldás, ha a tetőtéri szobát gyerekszobának rendezzük be. Természetesen ez csak ott jelenthet különlegességet, ahol nem az egész lakás tetőtéri, s természetesen kisgyermek is van a családban.

.
.

Ők igazán otthonosan érezhetik magukat az alacsony belmagasságú részekben, hiszen akár egy kisiskolás, akár egy „hátulgombolós” szereti, ha az ő méreteihez igazodnak a berendezési tárgyak. Kiváltképp jól érezhetik magukat, ha adott esetben a falak méretei is ő hozzájuk igazodnak.

.
.

Az alacsony belmagasságú hely tökéletes színtere a játékoknak. Egy pléd, vagy vastagabb szőnyeg, szivacsbetét igazi tágas kényelmet biztosít. Párnákkal kiegészítve a játék fáradalmait is kipihenhetik a kicsik.

.
.

Az alacsony belmagasságú rész ideális hely a játékok tárolására elhelyezett kis szekrényeknek ládáknak is. Praktikusan a belmagasság növekedésével egyre nagyobb bútorokat célszerű berendezni a szobát. Nagyobb helyiségeknél szükségszerűségből a tetőszerkezet oszlopai tagolják a teret. Jelen esetben csak egy utólag épített kémény nyúlik bele a szoba terében, szerencsére majdnem a sarokban. A kéményt Ytong válaszfalelemből készített polcrendszerrel körbeépítve gyakorlatilag el tudjuk tüntetni.

.
.

Készítette: Tóth Tamás

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^