Lakberendező programok kategória bejegyzései

TurbóFloorPlan 16-os verziója – az újabb lakberendező program

TURBO FloorPlan 3D 16-os verziójaA TurboFloorPlan 3D Home and Landscape Pro v16 egy világhírű ház, lakberendező- és parktervező program kiváló 3D látványtervezéssel.

A korábbi 15-ös verziójával megegyező dobozban, ahogyan azt már megszokhattuk, a verziószámot, a dobozon, csak a vonalkód feletti jelölésből tudjuk megállapítani.
A program használata megegyezik a korábbi 14-es verzióban és a 15-ös verzióban leírtaknál. Továbbra is angol nyelvű. Valamint nézze meg a program fejlesztői által elkészített angol nyelvű videókat a cikk alján.

Az új verzió lényegesebb eltérései az alábbiakban foglalhatók össze:

TurbóFloorPlan 16-os verziója – az újabb lakberendező program bővebben…

Megjelent az OrthoGraph Architect iPad-en is!

Megjelent az OrthoGraph Architect iPad-en is!Megjelent az első professzionális épület felmérési szoftver iPad-re!

A felmérő szoftverek vezető fejlesztője az OrthoGraph bejelentette és be is mutatta az új legkorszerűbb szoftverét az InterGEO 2011 kiállításon és vásáron. A szoftver egyedülálló módon lehetőséget biztosít alaprajzok szabadkezes skiccének készítésére, gesztusokkal történő navigálásra és pontos mérések elvégzésére már a helyszínen is. Az iPad nagy képernyője és erős hardvere extrém sebességre gyorsítja az ingatlan felmérési folyamatot.

Megjelent az OrthoGraph Architect iPad-en is! bővebben…

OrthoGraph 2.0 – alaprajzi felmérő és leltározó

OrthoGraph - alaprajzi felmérés kéziszámítógéppelMegjelent az OrthoGraph új 2.0-ás szoftver verziója, melyek főbb újításai röviden:

 • Kompatibilitás a Leica új Bluetooth-os távolságmérőjével,
 • a Disto D3a-val Kibővített kapacitás, ami lehetővé teszi akár 1000 helyiség tárgyakkal együtt történő helyszíni kezelését
 • Nagy felbontású képernyőjű kéziszámítógépek támogatása
 • Csökkentett memóriahasználat … …

OrthoGraph 2.0 – alaprajzi felmérő és leltározó bővebben…

Lakberendező program 15-ös verziója – az új TFP

TURBO FloorPlan 3D 15-ös verziójaA TurboFloorPlan Home and Landscape Pro v15 egy világhírű ház, lakberendező- és parktervező program kiváló 3D látványtervezéssel.

A korábbi 14-es verziójától lényeges eltérése, hogy már nem csak Windows XP (SP2) és Windows Vista operációs rendszereken fut, hanem a Windows 7 operációs rendszeren is.
Lakberendező program 15-ös verziója – az új TFP bővebben…

A TURBO FloorPlan 3D Pro 14-es verziója

TURBO FloorPlan 3D 14-es verziójaTurboFLOORPLAN 3D Home & Landscape Pro egy díjnyertes otthon és parktervező program – röviden Lakberendező Program. A több professzionális minőségű eszköz könnyíti meg álmaid otthonának gyors és pontos kialakítását. A látványterveket méretpontosan, akár a valódi anyagok mintájával egyezően is el tudod készíteni. Látványterveiddel előre láthatod az általad elképzelt építés, felújítás eredményét – mintha már ott fényképeztél volna. Így virtuálisan többféle bútort, színt, elrendezést, csempét is kipróbálhatsz, mielőtt megvennéd azokat. Válj lakberendezővé! TURBO FloorPlan 3D 14-es verziójaAlkalmazd a való világ színeit, anyagait, alakítsd igényed szerint világításokat a mennyezeten, a falakon, falfülkéken, bútorokban, konyhaszekrényekben. Készíts gyönyörű parkot, járdákat, kapukat, faházakat, és válassz a 7 500 darabos növény enciklopédiából. Átélheted a 3D fotorealisztikus hatás élményeit és virtuális bejárást készíthetsz otthonodról, hogy barátaidnak, családtagjaidnak, az építési vállalkozónak megmutathasd. Csökkentheted energia számláid és küzdhetsz a globális felmelegedés ellen az új „Green Home” eszközökkel. Egyszerűen álmodd meg otthonod, és tervezd meg a TurboFLOORPLAN 3D Lakberendező Programban!

Kiváló választás:

 • Építészek
 • Vállalkozók
 • Építtetők
 • Lakberendezők
 • Kertépítők
 • Illusztrátorok
 • Hobby tervezők
 • Diákok és tanárok számára egyaránt.

A TURBO FloorPlan 3D Pro 14-es verziója bővebben…

OrthoGraph – alaprajzi felmérés kéziszámítógéppel

OrthoGraph - alaprajzi felmérés kéziszámítógéppelFriss infó: a 2.0-ás verzió újdonságait a OrthoGraph 2.0 című cikkben találja.

Kézi-számítógépes grafikus felmérő szoftver jelent meg a piacon innovatív megközelítéssel és eddig nem látott funkcionalitással. Az új szoftverrendszer segítheti az ingatlankereskedők, kivitelezők, építészek munkáját csakúgy, mint azokét, akik költözés, kivitelezés vagy lakás átépítésbe vágtak bele.

Nemcsak mindennapi embereknek, de létesítménygazdálkodással foglalkozó szolgáltató cégeknek, vagy nagy ingatlanállománnyal rendelkező vállalatoknak is jó szolgálatot tehet a szoftver, akár már a felmérési helyszínen is.
OrthoGraph – alaprajzi felmérés kéziszámítógéppel bővebben…

FLOORPLAN 3D helyett TurboFLOORPLAN

turbo-floorplan-3d-pro-v12-boxA jelek alapján az IMSI szakított a Floorplan 3D lakberendező látványtervező programja 11 verziót megélt fejlesztési módszertanával.

Az új lakberendező programjukat a 12-es verziót új alapokra a TurboCAD-re helyezték, s így joggal hívhatják egyszerűen – TurboFloorplan-nak.
Az új alappal a látványtervezés menüstruktúrája, az építés logikája is megváltozott a korábbiakhoz képest. Ugyanakkor aki használta a korábbi verziókat, az tudja, hogy milyen szolgáltatásokat, menüpontokat keressen, s könnyen meg is találja azt.

Az új TurboFloorplan 3 változatban készült el. Létezik csak építészeti lakberendezési látványt kiszolgáló és külön táj és kertépítészeti látványtervezési igényeket kiszolgáló alkalmazása, de az árban is kedvező mindkét területet magába foglaló PRO – azaz professional változat a tökéletes választás azoknak akiknek mindkét terület látványát igénylik.

Megvásárolni a fejlesztő honlapján úgy tudja, ha bármelyik termékdoboz képére kattint.
FLOORPLAN 3D helyett TurboFLOORPLAN bővebben…

Punch! Professional Home Design Platinum V12

Punch! Professional Home Design Platinumplatv12.jpg
2007 augusztusában megjelent a Punch! Professional Home Design Platinum™ 12-es verziója.

Megvásárolható a termékdoboz képre kattintáson keresztül. Majd válassza a Professional Home Design Suite Platinum-ot.

Ez az új 12-es verzió további igen kedvező lakberendezési, belsőépítészeti, táj és kertépítészeti képességekkel bővült a korábbi verziókhoz képest.

A korábbi verziók nem voltak képesek felülnézeti perspektíva megjelenítésére. Ez a program már igen. Rengeteg lakberendezési objektummal, berendezési tárggyal bővült, s a texturák tekintetében is hatalmas a választék, különösen a parketták, s egyéb faburkolatok tekintetében szemet-gyönyörködtető a választék.

Mindezeken túl számomra a leglényegesebb változás a belső 3d rajzoló program – a 3D Custom Workshop – új funkciói.
Punch! Professional Home Design Platinum V12 bővebben…

Milyen lakberendező programokat használok?

Punch Home Design Platinum

Pontosabban használtam – 2007. augusztusáig. Ez az ismertető a korábbi verziókról szól. Mindkét lakberendező program esetében áttértem a 12-es verzióra.

Sokan kérdezték telefonon, e-mailben, hogy milyen programokkal készítem a bemutatott fotorealisztikus lakberendezési látványterveket.

Én a FloorPlan 3D és a Punch Home Design Platinum programokat használom! Hogy miért kettőt, s hogyan egészítik ki egymást megtudhatja az alábbiakban.
Milyen lakberendező programokat használok? bővebben…

Számítógépes lakberendezés – olvasói levelek

Nem szándékoztam, minden egyes cikkhez hozzászólási lehetőséget biztosítani – tekintve, hogy a honlap tartalma eléggé egységes témát ölel fel. Emiatt ezt az oldalt szánom az olvasói vélemények, levelek közzétételére, tekintve, hogy jelentős számú olyan levelet kapok, melyben a lakberendező programok, 3d objektumok és az oktató anyagok közötti kompatibilitásról, s egyéb részletekről kérdeznek, s ezek a válaszok hasznosnak bizonyulhatnak mások számára is.

Ez a nyilvánosság lehetőséget ad arra, is hogy a kérdéseket ne csak én – a webgazda – válaszoljam meg, hanem az általam nem ismert programokat használók is közzétehessék tapasztalataikat.

A hozzászólási lehetőség lezárásra került 2009. végén.

Számítógépes lakberendezés – olvasói levelek bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^