Ehhez meg kellett oldani a helyiség egyik oldalán lévő utcai üzletportál kiváltását úgy, hogy kívülről semmilyen változás ne legyen észre vehető, ellenben belülről a lakótér teljesen függetlenné váljon az utcától, zaj ne juthasson be, ellenben a fény bejutása mégis biztosított legyen, más ablaka nem lévén az üzlethelyiségnek.

.

Ezért az utcai portál felőli oldalon egy a portáltól 60cm távolságban vezetett üvegfalat terveztünk, amely alul fiókos tárolóban végződik. Ez a mattüveg üvegfal átengedi a fényt, az elé helyezett polcoknak pedig dekoratív hátteret ad.

.

A matt üvegfal nem csak nappal ad fényt, hanem éjjel is. Hátulról, az üvegfal és a portál közé fénycsöveket helyeztünk el. Azért pedig, hogy a fénycsövek fénye ne jusson ki, az üvegportált éjszaka egy motoros redőny zárja le teljesen, így az utcáról nézve semmi sem vehető észre. A háló csak egy térelválasztóval kapcsolódik a nappalihoz, ez a térelválasztó mindkét oldalán Tv-t tart, így Tv-t nézni a hálóból és a nappaliból is lehet.

.
.

A lépcsős álmennyezet tartalmazza a rejtett klímát, amely egyenletesen temperálja a helyiséget, és azt a szellőztető berendezést, amely az ablakok hiánya miatt gondoskodik a lakosztály szellőzéséről.
Az ablakokat pótló üvegfal természetesen nem ad annyi fényt, mint egy valódi ablak, ezért az álmennyezetekbe körben rejtett világítás készült,
így már megfelelő fényviszonyok vannak a helyiségben.

.
.

A konyha a teljes térhez képest viszonylag kicsi, a megrendelő csak a legszükségesebbeket tartalmazó konyhát kért, a konyha azonban így is alkalmas minden konyhai funkcióra

Érdekessége a csempe helyett használt kőburkolat, amely üveglap fedést kapott.

.

Az ablak nélküli helyiségben a lehető legtöbbet meg kellett tenni az esetleges bezártság érzet kompenzálására. Ezt az alapterülethez képest tágas közlekedőkkel, a tagolt és rejtett világítást tartalmazó álmennyezettel,és az egymáshoz kapcsolódó terekkel értük el.
Még az előszoba kialakításánál is „csaltunk”: az előszoba és a háló határvonalát alkotó kétoldalas beépített szekrényt inkább a háló felé toltuk, az előszoba felőli oldalán pedig tükrös tolóajtó rejti el a kabátokat és a cipőket.

.
.
.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^