Lányszoba lakberendezési tervei különböző színvariációkkal retro beütéssel

.

Alapparaméterek:

  • A szoba belső méretei 444cm×426cm 277cm belmagassággal
  • Az ablak mérete 204cm×190cm
  • Az ajtó mérete: 97cm×207cm
  • Fűtés: radiátoros, ablak alatt teljes szélességében, ajtó mögött 68×110cm-es területen csempekályha kerül beépítésre.
  • Parketta: laminált, színe bükk.
  • Megtartandó tárgyak elhelyezési igénye: Meglévő TV-nek, videónak, cd-knek, könyveknek, hangszóróknak helyet biztosítani.
  • További igények: Szekrény tekintetében akasztós, polcos fiókos szekrények, és tükör.

A lakberendezési koncepció kialakítás megközelítése:
Modern formavilág és elrendezés, meleg színvilág, retró beütéssel.

Ötletadó képek:

.

A narancsos színvilág és retrós geometriai minta, a babzsák és a kanapé az Innoshop honlapjáról, a függönykialakítási forma a lap-(ill. panel) függöny a KIKA honlapjáról származik.

A szoba lakberendezése narancs és barna színkombinációban

.

A koncepció lényege: modern formavilágú bútorokkal szokatlan elrendezési módban meleg színvilággal berendezett szoba, karakteres retró hatásokkal.

A szoba közepén egy puzzle típusú kanapé áll, melynek ülőfelülete 60cm×2 méter. A háttámlájának lecsukásával egy 110 cm széles ágyat kapunk. Az ágy intim szféráját a kétoldali karfa, a parapetfunkciót betöltő 70 cm magas, 30 cm mély 210 cm széles (két szélén polcos, középen fiókos, a bejárat felöl használható) szekrény, valamint az e felett elhelyezkedő panelfüggöny biztosítja. Az 5 panelfüggöny mindegyike független sínen mozgatható, így a hangulatnak megfelelő variációt biztosít. A panelfüggöny vízszintesen 5 részre tagolt. Alul és felül nem átlátszó drapéria, középen fehér nylon, a közbenső részekben színes részben áttetsző anyagokból kerül összevarrásra.

Ugyanezen függöny teljes magasságban az ablak előtt 6 panelből 3 sínen mozgatható.

A szoba közepén két darab 80 cm átmérőjű 30 cm magas babzsák, vagy puff. Egy alacsony, ~17,5cm magas 90×90 cm-es asztal, mely gurítható, s az asztal 11cm hasznos mélységű láda funkciót is ellát, ugyanakkor szükség esetén betolható az ágy alá, vagy az íróasztal mellé pakolási céllal. A szoba közepén egy 120×180 cm-es retró „szőrösszőnyeg”.

A háromszög alakú gardrób három tükörajtóval rendelkezik, melyek közül csak a középső tolható félre. A gardrób saját világítással rendelkezik, középen akasztós U-alakban polc funkcióval.

A kanapéval szemben a tv, tv szekrényen, jobb oldalt a falon kazetta, dvd, tárolására szolgáló két kispolccal. Balra mellette az agy mögötti szekrénnyel egyező dizájnban 70 cm magas 170 cm széles 35 cm mély szekrény, a tetején a hi-fi toronnyal és egy hangszóróval. A falon egy nagyméretű retró kép.

A világítás a tv sarokból a mennyezetre felfutó drótsodronyos halogén 5 izzós fényerő-szabályozós spot kollekció.

A dolgozósarokban egy 110 cm széles 80 cm mély asztal, jobbra alatta egy 26 cm széles 78 cm mély háromfiókos szekrény. Felette a falon egy L alakú polcokból kialakított 7 darabos polckompozíció.

.
.
.
.
.
.

További színvariációk azonos berendezéssel

Pink, kék, lila

.
.

Vörös

.

Narancs és fekete

.
.

 

Készítette: Tóth Tamás

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^