Lusta asszony zabpelyhes, mandulás almatortája – glutén-, tejtermék, tojás és hozzáadott cukormentes
Egyszerű, az egészben a leghosszabb folyamat az almák hámozása. Itt is, mint minden lusta asszony receptnél a lisztes keveréket szárazon szórjuk, a süteményünket egyszerű rétegezéssel kapjuk meg.

A recept:
A tészta összetevők:
- 180g zabpehely
- 180g rizsliszt
- 12g útifű maghéj
- 45g sztíviás eritritol
- 6g őrölt ceyloni fahéj
- 150g olvasztott kókuszzsír
A száraz összetevőket összekeverjük, a kókuszzsírt felolvasztjuk.
A töltelék összetevők:
- 1,25kg reszelt alma (6-7 nagy alma)
- 45g víz
- 5g kristályvanilin
- 50g sztíviás eritritol
- 6g őrölt ceyloni fahéj
- 10g almasav
- 5g zöldalma aroma
Az alma kivételével a többi összetevőt összeturmixoljuk. Mikor felolvadt az édesítőszer, összekeverjük a reszelt almával.
A feltét összetevői:
- 60g szeletelt mandula
- 25g sztíviás eritritol
- 6g őrölt ceyloni fahéj
A mandulát összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel.
A torta összeállítása:
Egy tortaforma aljára egy szilikonos sütőpapírt csíptetünk, és 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírt belemérünk és szétfolyatunk a sütőpapíron.
- A lisztkeverék harmadát egyenletesen beleszórjuk a formába.
- A reszelt alma felét rákanalazzuk a lisztkeverékre, majd elsimítjuk.
- A lisztkeverék 2. harmadát rásimítjuk az almarétegre.
- A reszelt alma 2. felét rákanalazzuk a középső lisztkeverékre, majd elsimítjuk.
- A lisztkeverék 3. harmadát is rásimítjuk az almarétegre.
- A mandulakeveréket rászórjuk egyenletesen a lisztes rétegre.
- A megmaradt olvasztott kókuszzsírt egyenletesen rákanalazzuk a mandulakeverékre.
Előmelegített 180-fokos légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt felszeleteljük.


