A tészta összetevők:

  • 180g zabpehely
  • 180g rizsliszt
  • 12g útifű maghéj
  • 45g sztíviás eritritol
  • 6g őrölt ceyloni fahéj
  • 150g olvasztott kókuszzsír

A száraz összetevőket összekeverjük, a kókuszzsírt felolvasztjuk.

A töltelék összetevők:

  • 1,25kg reszelt alma (6-7 nagy alma)
  • 45g víz
  • 5g kristályvanilin
  • 50g sztíviás eritritol
  • 6g őrölt ceyloni fahéj
  • 10g almasav
  • 5g zöldalma aroma

Az alma kivételével a többi összetevőt összeturmixoljuk. Mikor felolvadt az édesítőszer, összekeverjük a reszelt almával.

A feltét összetevői:

  • 60g szeletelt mandula
  • 25g sztíviás eritritol
  • 6g őrölt ceyloni fahéj

A mandulát összekeverjük a fahéjjal és az édesítővel.

A torta összeállítása:

Egy tortaforma aljára egy szilikonos sütőpapírt csíptetünk, és 3 evőkanál olvasztott kókuszzsírt belemérünk és szétfolyatunk a sütőpapíron.

  1. A lisztkeverék harmadát egyenletesen beleszórjuk a formába.
  2. A reszelt alma felét rákanalazzuk a lisztkeverékre, majd elsimítjuk.
  3. A lisztkeverék 2. harmadát rásimítjuk az almarétegre.
  4. A reszelt alma 2. felét rákanalazzuk a középső lisztkeverékre, majd elsimítjuk.
  5. A lisztkeverék 3. harmadát is rásimítjuk az almarétegre.
  6. A mandulakeveréket rászórjuk egyenletesen a lisztes rétegre.
  7. A megmaradt olvasztott kókuszzsírt egyenletesen rákanalazzuk a mandulakeverékre.

Előmelegített 180-fokos légkeveréses sütőben 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt felszeleteljük.

.
.
.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^