Mediterrán házban minimál nappali

A 30 éves családi ház kívülről mediterrán jegyekkel rendelkezik, belül rusztikusba hajló berendezéssel. A családfő úgy döntött, hogy modernebb, fiatalosabb berendezést szeretne, és legyen átláthatóbb, szellősebb a tér.

.

Rengeteg dolgot kicseréltünk, de anyagi és fizikai okokból a rusztikus fa lépcsőt meg kellett tartani, ehhez kellett a minimalista előteret párosítani.

.

A nappaliba terebélyes kanapé került, gipszkarton előfal elé.

.

A falpanel felső rejtett megvilágítása karakteresen kiemeli a falpanel térbeli struktúráját.

.

A modern nappali berendezésének az egybenyíló terek miatt együtt kell léteznie a rusztikus fa lépcsővel.

.

A Tv falán a kőburkolatba ékelt falfülke funkciója, hogy mélysége lehetőséget biztosítson a forgatható tv tartó elfordítására akkor, ha a kanapé hosszabbik szárán ülve szeretne valaki Tv-t nézni.

.

A nappali álmennyezete rejtett világítást tartalmaz körben, a falak mentén is, így a falak indirekt megvilágítása sajátos hangulatot ad este…

.

… és más hangulatot nappal.

.

A konyha elhelyezése eleve szerencsés volt, mert a nappalira merőleges épületszárny az ebédlőn keresztül közelíthető meg.

.

A konyha szekrénytömbje egy gipszkarton válaszfalba ágyazott süllyesztett tálalószekrénytől indul, így a válaszfal eltünteti nagy szekrényoldal látványát.

.

A konyha szemközti oldalára került a főzőlap, így a háziasszony munka közben nincs elzárva a konyhába, a kilátás a kertre oldottabbá teszi a konyha hangulatát.

.

Az elszívó mögötti falfelület kőburkolata természetesen egy üveglap mögé került, az üveg jól tisztítható. Az ehhez hasonló megoldások előfeltétele a pontos tervezés, egy elszívót ilyen módon felfogatni improvizálva nem lehet.

.

A fürdő is átalakult: a felesleges kád helyét a tágas zuhanykabin vette át, melyben le is lehet ülni.

.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^