Az alja ötlete innen, a teteje innen származik, a meggy pedig a szomszéd fájáról való.
A darált diót, a lisztkeveréket, a kakaóport és a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
A többi alkotórészt összeturmixoljuk. A kávét forrón öntjük a turmixba, így turmixolás közben fel is olvasztja a vajat.
Ezután összekeverjük a száraz keverékkel.
10 perc pihentetés után a jól kenhető masszát vagy két tortaformába kenjük, vagy egy egész tepsibe.
Meggyel megszórjuk a masszát és 15 percig 170 fokon sütjük.
A diót, a kakaóporral és az instant kávéval együtt késes aprítóval daráljuk-keverjük.
A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd a maltitolt belekeverjük, majd ezután a diókeveréket is óvatosan.
A masszát rákenjük a félig sült meggyesre, majd 150 fokon 45percig tovább sütjük.
A fenti receptben megsül a meggy, így paleo szempontból kevésbé marad értékes, ugyanakkor gluténmentes és gyümölcscukor, szőlőcukor is csak annyi van benne, amennyi a meggyben.