A tészta összetevői:

  • 120g Szafi nyújtható édes paleo lisztkeverék
  • 140g erősre főzött krémkávé
  • 1 ek. sztíviás eritritol
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál citromsav
  • 75g vaj (paleóknak kókuszzsír)
  • 4 tojás sárgája
  • 65g víz
  • 15g tojás fehérje por
  • 60g darált dió
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 ek. vanília aroma

A darált diót, a lisztkeveréket, a kakaóport és a szódabikarbónát szárazon összekeverjük.
A többi alkotórészt összeturmixoljuk. A kávét forrón öntjük a turmixba, így turmixolás közben fel is olvasztja a vajat.
Ezután összekeverjük a száraz keverékkel.
10 perc pihentetés után a jól kenhető masszát vagy két tortaformába kenjük, vagy egy egész tepsibe.

Meggy:

  • 700g magozott meggy

Meggyel megszórjuk a masszát és 15 percig 170 fokon sütjük.

Feltét:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200g maltitol /darált/ (akinek bejön az eritritol magában, az tovább csökkenthet az energia tartalom)
  • 2 evőkanál tápióka keményítő
  • 20 g darált dió
  • 1 ek instant kávé
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csipet só

A diót, a kakaóporral és az instant kávéval együtt késes aprítóval daráljuk-keverjük.
A tojásfehérjét a sóval felverjük, majd a maltitolt belekeverjük, majd ezután a diókeveréket is óvatosan.
A masszát rákenjük a félig sült meggyesre, majd 150 fokon 45percig tovább sütjük.

.

A fenti receptben megsül a meggy, így paleo szempontból kevésbé marad értékes, ugyanakkor gluténmentes és gyümölcscukor, szőlőcukor is csak annyi van benne, amennyi a meggyben.

.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^