Az alsó tészta hozzávalói:

  • 500g barna rizsliszt,
  • 300g Szafi expressz lisztkeverék,
  • 10g szódabikarbóna,
  • 400g kókuszzsír,
  • 200g víz,
  • 2 tojás,
  • 2 tojás fehérje,
  • 60g sztíviás eritritol,
  • 3g citromsav,
  • 10g kristály-vanilin.

A fentiekből az első három összetevőt összekeverjük, a kókuszzsírt felolvasztjuk, a többi összetevőt összeturmixoljuk.
A lisztkeveréket összekeverjük az olvadt kókuszzsírral. Mikor egyenletesen jól elkevertük, célszerűen robotgép dagasztójával, hozzáöntjük a turmixolt keveréket.
Miután jól elkevertük és a lisztkeverék beszívta a nedvességet, akkor egy sütőpapíros tepsibe a tészta felét belenyomkodjuk egyenletesen. A kimaradó részekre további tészta gombócokat nyomkodunk szét. Így kb. a tésztából 1 kg-ot használjuk fel.
A maradék tésztát félre tesszük.

A töltelék:

  • 1350g magozott megy,
  • 120g sztíviás eritritol,
  • 60g útifűmaghéj,
  • 40g kukorica keményítő,
  • 1 evőkanál fahéj,
  • 1 mokkás kanál citromsav,
  • 2 mokkás kanál almasav,
  • 1 mokkás kanál kristály-vanilin.

A magozott meggyet a sütőbe tesszük már akkor, amikor bekapcsoljuk azt melegedni és a tészta elősütéséig bent is hagyjuk, hogy a meggy levet eresszen.
A tésztát 180-fokos előmelegített sütőben 18 percig sütjük.
A töltelék meggyen kívüli összetevőit összekeverjük.
Ha letelt a 18 perc, kivesszük a tésztát és a meggyet is. A leves meggybe belekeverjük a száraz keveréket. Mivel az útifűmaghéj elég hirtelen kezdi megkötni a nedvességet figyelni kell, hogy a meggykeverék mikor válik jól teríthetővé. Mert először nagyon folyós, majd ha sokat várunk utána meg szinte kenhetetlenné válhat. Tehát jól teríthető állapotban rásimítjuk az elősütött tésztára.

A tésztarács:

  • a maradék tészta,
  • 1dl víz,
  • 2 tojás sárgája.

A 2 tojás sárgáját összeturmixoljuk a vízzel, majd ráöntjük a maradék tésztára és robotgéppel tovább dagasztjuk. A lényeg, hogy egy sűrű krémes állagot kapjuk, azaz habzsákból kinyomhatóvá tegyük. Erős, szövet habzsákra lesz szükségünk, a nejlonzacskós módszer nem járható, mert a tésztakrém masszívabb.
A tésztakrémet, habzsákba töltjük és rácsot nyomunka az leterített meggy töltelékre.
180-fokon 30 percig készre sütjük. Ha teljesen kihűlt szeleteljük.

.

Az egész lényege, hogy nem kell e tésztát hűtőbe tenni, mert nem is kell nyújtani. Elősütés után sem kell várni a kihűléssel, folyamatosan lehet dolgozni. Másfél óra alatt kész van.

.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^