Melegburkolatok kategória bejegyzései

Ismerd meg a különböző melegburkolat típusokat, és találd meg az ideális megoldást otthonod padlójához.

Bőr és műbőr falburkolatok a belsőépítészetben

A falburkolatok világában már nagyon sok anyaggal találkozhattunk. Az egyik ilyen érdekesség, illetve egyre jobban terjedő anyag a bőr és a műbőr. A műbőrök, textilbőrök hihetetlen színválasztékban és mintában kaphatóak már a hazai forgalmazóknál is. A textilbőrök szinte megszólalásig hasonlítanak a valódi bőrhöz.

.

Eltérés az anyag illatában, valamint a műbőr „tökéletességében” van. Hiszen egy valódi bőrnél a felület mintázatában, a bőr vastagságában eltérések vannak. Természetesen ezek az „eltérések”, adják a valódi bőr különlegességét is.

Bőr és műbőr falburkolatok a belsőépítészetben bővebben…

A Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerek

Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerekTartós változat a keményfa kerítés és a trópusi fa burkolatokkal szemben

A WPC (Wood Plastic Composite) teraszburkolatok közel 12 éve jelentek meg a világpiacon, mint egy lehetséges környezetbarát alternatívája a faburkolatoknak. Évente most már közel 30 millió tonnát értékesítenek wpc rendszerekből.

Hazánkban még kevésbé ismert technológiáról van szó, mindössze néhány vállalkozás forgalmazza a WPC termékeket.
A Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerek bővebben…

Kenhető, szórható textiltapéta

Kenhető, szórható textiltapéta

100% pamut textília!

Alkalmas lakások, irodák, középületek belső tereinek hő- és hangszigetelő burkolására. Megfelelő alapozás után felhordható vakolatra, gipszkartonra, betonfalra, vagy hungarocellre is.

A kenhető textiltapéta előnyös tulajdonságai:

 • környezetbarát, elegáns, exkluzív, egyéni megjelenést biztosít
 • kiváló hőszigetelő, ezáltal fűtési energia takarítható meg
 • kitűnő hangszigetelő tulajdonsága különösen alkalmassá teszi panellakások és vékony válaszfalú irodák, üzlethelységek burkolására
 • pozitív akusztikai tulajdonságainak köszönhetően stúdióhatás alakul ki, a házimozi szerelmeseinek a dolby surround élménye átértékelődik.
 • toldásmentes homogén felületet biztosít
 • magas flexibilitásának köszönhetően eltünteti a falakon keletkező hajszálrepedéseket
 • oszlopok, boltívek és lekerekített falak burkolására is alkalmas
 • portaszító, nem szívja be a füstöt
 • energiatakarékos, meleg-érzetet kelt
 • hosszú élettartamú, mert portaszító még azokon a helyeken is, ahol úgynevezett hőhidak vannak a helységben
 • átereszti a légnedvességet, ezáltal a csempézett részek felett vizes helységekben is alkalmazható
 • bármilyen vizes-bázisú festékkel átfesthető
 • a már felhordott tapéta kötőanyaga vízzel oldható, így azt a falról áztatással eltávolítva ismételten, többször is újra felhasználható

Dekoratív hatását stukkó díszítéssel fokozhatjuk.
Csillámpor hozzáadásával egyedi hatást érhetünk el.

Kenhető, szórható textiltapéta bővebben…

A legnépszerűbb tapétatípusok

Tapéta-bolt.hu

Papírtapéta, könnyű: egyrétegű tapéta, síma felületű, modern mintázattal. Vízálló vagy lemosható változatban is kapható.

Papírtapéta, nehéz: két, vagy többrétegű nyomott tapéta. Ez a tapétafajta mosható változatban, illetve az ismételt tisztításnak ellenálló változatban is kapható.

Papírtapéták lehetnek:

 • szimplex tapéták: olcsó és vékony tapéta, ezért a tapétázandó felület nagyon jó előkészítést igényel
 • duplex tapéták: kétrétegű papír, jó színtartó tulajdonsággal rendelkezik, a dupla réteg miatt jobb a szakító szilárdsága, könnyebb vele dolgozni.

A legnépszerűbb tapétatípusok bővebben…

Tapétázási tanácsok

A régi tapéta eltávolítása:

TAPÉTÁZÁSI TANÁCSOK

A fal előkészítése – azaz a felület glettelése. simává tétel, illetve alapozása – a tapétázás rendkívül fontos művelete. A frissen vakolt, egyenes és sima falfelületeket csak alapozni kell. A régi falfestéket a falról simítólapát (spakli) segítségével le kell vakarni.

A régi tapéta felületét Metylan Tapétaleoldó folyadék vizes oldatával kell áztatni, így a tapétát könnyebb eltávolítani a falról. A Metylan Tapétaleoldó folyadék legfontosabb tulajdonsága, hogy behatol a tapéta szerkezetébe, gyorsan és könnyen feloldja a tapétán lévő ragasztóréteget. A Metylan Tapétaleoldó folyadék kedvező tulajdonságainak köszönhetően a felület-előkészítési munka legkellemetlenebb részét rövidebb idő alatt és könnyebben lehet elvégezni.

Tapétázási tanácsok bővebben…

Laminált padló

Laminált parkettaA laminált padló köszönhetően kedvező árának és gyors, egyszerű lerakhatóságának, napjaink egyik legnépszerűbb padlóburkolata. Erős kopásállósága és széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy szinte minden helyiségbe megtaláljuk a megfelelőt. Vékony szerkezete folytán ideális a padlófűtéssel ellátott helyiségek burkolására.

 

Laminált padló bővebben…

Gyárilag megmunkált kész parketták

GYÁRILAG MEGMUNKÁLT KÉSZ PARKETTÁKE termékek gyári körülmények között előállított parketták, melyek nem csak réteges, de akár tömör anyagból is készülhetnek. Közös tulajdonságuk, hogy már felületük kész lerakás után azonnal használható vagy csiszolt és felületkezelt lakkozott, olajozott akár viaszolt.
Készülhetnek sima, fózolt, vagy antikolt felülettel. A lakk 6-7 réteg UV lakkal rendkívüli kopásállóságot nyújt.
Szinte valamennyi, néhány kivételtől eltekintve mindegyik alkalmazható padlófűtésre is!

Természetesen a gyári minőséget soha nem lehet utánozni a kézi megmunkálással sem gyorsaságban sem minőségben.

Gyárilag megmunkált kész parketták bővebben…

Intarzia parketta

Intarzia parkettaAz intarzia szó jelentése egy szóval: faberakás. Faburkolatok, bútorok díszítésének azon módja, amikor a mintát egy vagy több az alaptól eltérő árnyalatú, színű vagy csupán erezetű fa adja. Története az ókorba nyúlik vissza, azonban virágkora a XVI-XVII. században kezdődött.
Az intarziaparketta tökéletes mindazoknak, akik egyedi és művészi megjelenést szeretnének kölcsönözni otthonukba. Irodák, konferenciatermek, múzeumok, könyvtárak és szállodák tökéletes díszítője megfizethető áron.
Az utólag is beépíthető, teljes mértékben emberi kéz alkotta különleges fa fajtákból készült intarzia érmék, medálok és rozetták tökéletes harmóniát alkotnak bármilyen burkolattal.

Intarzia parketta bővebben…

A parafa padló

Parafa padlóA parafát napjainkban számos területen hasznosítják. Leglátványosabb formájában, belső burkolatként immár kétszáz éve alkalmazzák, de valójában csak a XX. században és különösen napjainkban hódít egyre nagyobb teret szabva szerte a világon, nem egy páratlanul előnyös tulajdonsága révén. Falra, földre, mennyezetre egyaránt alkalmazható. Nemcsak szoba, előszoba, hanem konyha és fürdőszoba burkolatát is képezheti.

A parafa padlók alapanyaga a parafatölgy kérge, amelyet a gondosan ápolt ültetvények fáiról nyernek. Minőségben a legjobb, mennyiségben a legtöbb parafa Portugáliából és Spanyolországból, vagyis az Ibériai-félszigetről származik.

A parafa padló bővebben…

Bambuszparketta

BAMBUSZPARKETTA

A bambuszok a föld legszebb és leghasznosabb növényeihez tartoznak. Ázsiában őshonos fűféle és a világon mintegy 1200 bambuszfajtát ismernek. Földünkön hatalmas területeket borítanak bambuszerdők, gyors fejlődési és növekedési üteméből adódóan szinte kiapadhatatlan nyersanyagforrás. A bambuszt Kínában ‘az emberek barátjának’ nevezik, mert egyetlen bambusztő (bokor) élete során csaknem 15 kilométer hosszú bambuszrudat ‘növeszt’, amely szinte mindenre használható. Keménységében megelőzi még a tölgyet és a juhart is – cellulóz tartalma 70% körüli. Nagyon gyorsan, naponta akár 30 cm-rel is gyarapodva nő, végső magassága a 20-25 métert is eléri. 5-6 éves korában a legalkalmasabb a feldolgozásra, ugyanis ekkor rendelkeznek a szárak a legkedvezőbb fizikai és technológiai tulajdonságokkal, mind szilárdságot, hajlíthatóságot, rugalmasságot tekintve. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a bambuszból készített építőanyagok és használati tárgyak. A bambusz kitűnően megfelel a magas higiéniai elvárásoknak is, jól ellenáll a kártevőknek, könnyű tisztíthatósága pedig antiallergén környezetet biztosít. Nagyon szerencsés tulajdonsága az is, hogy a levegőt átereszti, így nem dohosodik. A bambuszból készült építőanyagok (például parketták) könnyűek, lágy vonalúak, üdék, egyszerre dísze és használati tárgyai otthonoknak, irodáknak, munkahelyeknek. A bambusz a távol-keleti vidékek, trópusi esőerdők hangulatát idézi, és egyben a nyár, a meleg, az utazás emlékét őrzi és elevenítik fel bennünk.

Bambuszparketta bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^