.

Az ülőgarnitúra 60-as évekbeli stílusú, bár az egyedi forma miatt igen kortalan, másrészt a 60-as években nem volt jellemző, hogy a dohányzó asztal helyett méretes zsámoly (nekem csak puff) legyen elhelyezve. A „szőrősszőnyeg” szintén 60-as 70-es évekbeli, tehát retró.

.

Az étkező bőr széke (Danubia, Mohács – Anna széke) teljesen semleges formavilágú, gyengéden íves hátsó lábakkal, a közepesen magas, semerre nem szűkülő háttámlával. Olyan, mintha kínosan ügyelt volna a formatervezője, hogy egyik mai divatvonalba se álljon be. Ettől persze tág stílushatárok között mozgó enteriőrbe elhelyezhető a semlegessége miatt. Ugyanakkor extraként adtak hozzá megy exkluzív megjelenést adó szavanna színűre keresztelt igényes bőrkárpitozást, aminek ülőfelülete alatt, olyan rugózat van, amit rögtön észre vesz az, aki ült már gyengébb minőségű bőrszéken.

.

A Technolux Backslash csillárok, avagy függesztékek? – nem minimál, inkább extravagáns hightech, mely kristályaival és a színvilágával a retrobarokk csillárok eleganciáját sugallja, de nem az – ez csak hightech – bár kétségtelen hogy jól megy a minimálhoz, azért is lett kiválasztva.

.

Bútor? – minimál? – ki-ki döntse el, szerintem nem. A BRW Largo bútorcsaládja, igaz ugyan, hogy a vastag keretek adta karaktere a mértani formák hatását erősíti – pont, mint a minimál – , de ennek a keretnek a metszete a középpont felé vékonyodó, tehát van egy kissé lágyabb – klasszikusabb jellege. Ugyanakkor a festett üvegajtófrontok fényes szögletessége a minimált erősíti, de az a különlegességük, hogy minden ajtó üveg, de nem vitrin, hanem festett, ezáltal szintén a szekrények is egyfajta extravagáns hatást erősítenek, esetleg azt bátorkodnám mondani, mintha XXI. századi Art Deco lenne, de hát nem az, hiszen fényévekre van a drága és különleges anyaghasználattól, de azért egy csöppnyi hivalkodás benne van a festett üvegfelületekben.

.

Az ablakokat egyszerűen csak zsinórfüggöny (spagetti-függöny) takarja a nappaliban és konyhában is.

A konyhai rész:

Ehhez a minimál stílust sugalló nappali és étkező enteriőrhöz illeszkedik a konyha stílusa.

.

A konyhabútor az IKEÁ-ból származik és három különböző családból lett összeválogatva.
Az alsószekrények a FAKTUM többnyire a 3 fiókos alapszekrényekből állnak, melyekre a szerencsésen vízszintes erezetű Nexus barna-fekete ajtófrontok kerültek. Ezek tölgyfa furnérozásúak, pácoltak és áttetsző akril lakkozásúak.

.

A mosogató felett 3 ASPVIK alumínium színű rolósszekrény került a falra, melyet az IKEA dokumetum tárolónak, irodai szerénynek szánt, de ugyanúgy alkalmas tányérok tárolására is. Jelen esetben – különösen előnyös a roló, mert a felsőszekrények sorában sarokszekrény nem került kialakításra. Ebből eredően a sarokban oldalra nyíló szerény nem helyezhető el, rolós viszont igen, hiszen a nyitás nem ütközik akadályba.

.

A tűzhely fölé 4db felfelé nyíló kékesszürke RUBRIK aluminium keretes festett üveges ajtófrontos konyhaszekrény került.

.

Ezt a hármas IKEA kollekciót egészítik ki az nagyobbrészt fehérített mélyenkefélt faerezet mintájú munkalap (Woodline krém), mely a szekrények végeinél a munkalap gérvágásával lefordul a padló felé, valamint a rolós szekrény mögött a falon a mennyezetig is felfut. A tűzhelyes rövidebb szakaszon, egyrészt a hátfal és a felsőszekrény stílusváltása miatt is, de valójában a faerezetű munkalap markáns erezetének az egész konyhára érvényesnek hagyott helység hosszanti száliránya miatt, e rövid szakaszra egy titánszínű szálcsiszolt mintájú munkalap került elhelyezésre.

Az átadópult az Egger Highland antracit tölgy színű bútorlapjából készült alumínium színű élzárással. A 4 bútorlapréteg élzárása az alumínium rolók mintájához illeszkedik, míg a lap az ajtófrontok színéhez leginkább hasonlónak bizonyult.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

A nappali rész:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Az étkező rész:

.

A tálaló rész:

.

Ha kíváncsi milyen számítógépes 3D látványtervek alapján készült, akkor megtekintheti ITT!

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^