minimál stílus kategória bejegyzései

Mediterrán házban minimál nappali

Nagyobb képért
kattintson a képre!

A 30 éves családi ház kívülről mediterrán jegyekkel rendelkezik, belül rusztikusba hajló berendezéssel. A családfő úgy döntött, hogy modernebb, fiatalosabb berendezést szeretne, és legyen átláthatóbb, szellősebb a tér.

Mediterrán házban minimál nappali_01

Rengeteg dolgot kicseréltünk, de anyagi és fizikai okokból a rusztikus fa lépcsőt meg kellett tartani, ehhez kellett a minimalista előteret párosítani.
Mediterrán házban minimál nappali bővebben…

Minimál stílusú nappali, étkező, konyha lakberendezési tervezése – összefoglaló

Minimál stílusú nappali, étkező, konyha lakberendezési tervezéseA lakberendezési projekt ismertetésének fejezetei:

  1. A nappali lakberendezési tervezése
  2. A kandalló új burkolata
  3. Hideg- és melegburkolatok kiválasztása
  4. Az étkező lakberendezési tervezése
  5. A konyha lakberendezési tervezése
  6. Összefoglaló
  7. Enteriőr fényképgaléria
  8. Lakberendezés látványterv-galéria

Minimál stílusú nappali, étkező, konyha lakberendezési tervezése – összefoglaló bővebben…

A kandalló új burkolata

A kandalló új ruhájaA kandalló új burkolata

A kandalló eredeti színe igen rosszul sikerült. Lásd a Saját zárt tűzterű kandalló építése c. cikket. A kiválasztott kőporos homlokozati dörzsvakolat sárga színe a kis mintában jól mutatott. Ezzel szemben egy egész kandallófrontra felkenve már túl erősnek bizonyult, és várhattuk, hogy egyszer csak kifakul, de nem tette 🙂
A tűztérajtó körüli korábbi magenta színű homlokzati vakolat csak tovább rontotta a látványt.
A kandalló új burkolata bővebben…

Ha unod a minimál stílusú fürdőszobádat!

Ha majd egyszer megunod a minimál stílusú fürdőszobádat, nem kell a fürdőszobabútort feltétlen kicserélned.

Minimál fürdőszoba átalakítás barokk, vagy art deco jegyekkel

Ha megnézünk egy mai modern barokkos, vagy art deco-s bútort, sok olyat találhatunk, melynek alapja ugyanaz a szögletes minimál formavilág – csak elsőre nem is vesszük észre.
Amíg a minimál esetében a visszafogott színhasználat mellett, az egységes, letisztult formavilág a meghatározó, addig eme újabb lakberendezési tárgyak esetében, a szemet a minta, a meghökkentő színvilág, vagy épp az adott helyen szokatlan, különleges anyaghasználat köti le. Azaz eltereli a figyelmet a befoglaló formáról. Ha a gyártók így “barokkosítják”, vagy “art deco-sítják” a minimált, akkor ezt – sok esetben megtehetjük házilag mi is.
Tegyünk mintát a falra, az ajtófrontokra, a tükörre. Ez lehet festés, tetoválás, matricázás, vagy egy más jellegű anyaggal való bevonás is.
Ha unod a minimál stílusú fürdőszobádat! bővebben…

Díszpárnákat a nappaliba!

Díszpárnákat a nappaliba!A párnák szerepe a nappali szobában kettős. Fontosabb a látványelemként betöltött feladatuk, és szintén fontos – de kevésbé – a kényelemi szempontjuk Mint lakberendezési kiegészítők, lényeges elemek lehetnek az enteriőr harmóniájának végső kialakításában. Az ülőgarnitúrán elhelyezett párnákkal gyakorlatilag az utolsó finomhangolásokat tudjuk elvégezni. A színekkel, a mintákkal, a textília anyagjellemzőivel és a párnák mennyiségével tudunk játszani.
Díszpárnákat a nappaliba! bővebben…

James Bond és a lakberendezés?

James Bond és a lakberendezés?Megszokhattuk, hogy a 007-es filmekben nem csak a titkos ügynök sikerei, akciói látványosak, de a környezet is. Mi más lehetne egy sikeres ügynök környezetében, mint pénz, fényűzés, csillogás. A legutóbbi filmjében, a “Quantum Of Solance”-ban (2008), a film designerei igencsak feltűnőt alkottak abban is, hogy egy mai trendnek megfelelő, követhető – de luxus – lakberendezési stílusban mutattak be egy szállodai lakosztályt. Ez a stílus nem más, mint a minimál egy fényűző változata. (Bár a minimál esetében talán a fekete-fehér irányvonalból hozható ki leginkább a fényűzés – egy kis barokkal “nem rázva, keverve” – itt mégis megmaradtak a sötétbarna-fekete és a bézs-fehér tágabb színskála mellett.)
James Bond és a lakberendezés?A filmben nagyon jól mutatják be, hogyan lehet egy régi neoklasszicista épületbelsőt a maga eredendően mediterrán hangulatot sugárzó zsalugáteres francia ablakaival fényűző minimállá tenni.
James Bond és a lakberendezés? bővebben…