Modern belsőárnyékolók

Modern belsőárnyékolók

  • Szalagfüggöny
  • Roletta
  • Reluxa
  • Pliszé-duettfüggöny

Szalagfüggöny

A XXI. századra a hagyományos függönyök egyre inkább átadják a helyüket a szalagfüggönyöknek. A lamellák függőlegesen 180 fokban elfordíthatók, egyedien és esztétikusan szabályozzák a fény útját. Így kellemessé teszik a belső tér hő- és fényviszonyait, védve a bepillantás ellen is.
A sínben három ponton megvezetett guruló kocsik, acél távtartók és kuplungos fékrendszer biztosítja a könnyű elhúzást, és a lamellák folyamatosan rendezett, párhuzamos állapotát. A vezetősín RAL skála alapján tetszőleges színű műanyag bevonattal rendelhető. A lamellákat 63, 89 illetve 127 mm-es kivitelben készítik a megrendelő kívánsága szerint.
A szalagok UV stabilizáltak, 10-15 évig színtartók és portaszítók.


Így semmiféle tisztítást, karbantartást nem igényelnek. Több mint ezer színből választhatunk az egyszerűtől a mintásig, az áttetszőtől a sötétítőig, a tűzállótól nedvességtűrőig.
Szerelhetők függőleges, vízszintesen feszített, háromszögű, bolt- vagy horizontíves felületre. Kezelése lehet láncos, zsinóros ill. elektromos. Sokszínűsége, praktikussága miatt az egyik legkedveltebb belső árnyékoló.

Roletta

Modern belsőárnyékolókA roletták szinterezett (RAL skála alapján) szerkezettel rugós, illetve gyöngyláncos működtetéssel készülnek. Kezelésük egyszerű, tisztítást nem igényelnek. Közel 600 mintából lehet választani (egyszínű, mintás, fényáteresztő, fényzáró). A szövetek színtartóssága 8-10 év. Esztétikus konzolokkal szerelhető függőleges vagy akár ferde tetőtéri felületre is. Ez utóbbinál az alsó feszítőrúd rögzíthető teljesen lehúzott állapotban, de az árnyékolt felület, kívánságra, többpár akasztóval változtatható.
Tokozott változatával teljes sötétítés is elérhető olyan helyiségekben, mint például előadótermek, laboratóriumok, műtők. Ilyenkor a szövet alsó záróléccel ellátott vezetősíneken mozog, a szövet pedig, úgynevezett Blackout, azaz fényzáró anyagból készül.
Mozgatása lehet rugós, gyöngyláncos, hajtókaros, illetve elektromos.
Újdonság: Convista tokozott roletta, melynek sínjében alumíniumra kasírozott hővédő fólia fut. Ajánlott irodákba, intézményekbe. Számítógéppel dolgozók figyelmébe különösen ajánlott.

Reluxa

Modern belsőárnyékolókAz alumínium- mangán ötvözetű reluxákat 16, 25 illetve 35 mm-es kivitelben gyártják. Nagy színválasztékuk, hosszú élettartamuk és esztétikumuk miatt lakásunk, irodánk, üzletünk hangulatos berendezési tárgyaivá váltak.
A reluxák ezen új, színharmonizált generációja a lamellákkal azonos színű felfogósínnel, alsó zárónehezékkel, zsinórzattal készülnek. Extra változata átlátszó, forgatópálcával, automata zsinórrögzítővel és acél feszítőszállal rendelhető. Bukó és nyíló ablakokra, ajtókra feszített kivitelben, két üvegfelület közé pedig hajlékony tengellyel (bowden) kerül szerelésre. A lamellák felülete portaszító lakkréteggel van ellátva, így könnyen tisztítható. A felfogatást rejtett konzolokkal történik.
Különleges alakzatok: trapéz, háromszög, boltíves és kör alakú nyílások árnyékolása is megoldható e reluxákkal.
Újdonság: trópusi fából készült reluxáink festett illetve pácolt változatai természetes és barátságos módon árnyékolják télikertünket, nyaralónkat.

Pliszé-duettfüggöny

Modern belsőárnyékolókA régi papírreluxát váltotta fel a könnyű, portaszító tulajdonságú pliszéfüggöny. Előnye, hogy bármilyen alakú, és ívű felületre felszerelhető. Véd a napsugarak, a hő és a bepillantás ellen, ugyanakkor lehetővé teszi a helyiség szellőzését is. Egyszerű működtetése és szolid eleganciája miatt nagyon kedvelt termék. Különösen ajánlott télikertek árnyékolására, ahol az erős napsugárzásnak, hőnek kitett üvegfelületekre az alulpigmentált külső felületű változatot érdemes választani.
Újdonság: A duettfüggöny, mely a pliszéfüggöny kétrétegű változata. Méhsejt alakú cellái elrejtik a zsinórzatot. Jó hőszigetelő és hangelnyelő tulajdonságú. Egyedi megoldásokat kedvelőknek ajánlott.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
A & A SUNTECH Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^