Műanyag nyílászáró profilrendszer

.

A műanyagból készült nyílászárók rendelkeznek az összes előnyös tulajdonsággal, amely megalapozza a hosszú élettartamot és a problémamentes használatot.

Előnyeik:

– nem vetemednek
– nem kell festeni
– jó hő – és hangszigetelésűek
– ellenállóak az időjárással szemben
– nem igényelnek karbantartást
– ápolásuk egyszerű
– hosszú élettartamúak.

Nagy különbség van azonban műanyag és műanyag ablak között. A profil – konstrukciók eltérései lényegesen befolyásolják a műszaki tulajdonságokat.

GEALAN S 3000 típusú 3 légkamrás profilrendszer:

Beépítési mélység: 62 mm

Ez a fajta tok- és szárnyprofil kombináció megfelelően harmonikus kapcsolatot eredményez külső szemszögből, amit a profil lekerekítések is alátámasztanak. Két végigfutó, alig látható tömítés segédkezik az optimális védelemért a csapóeső behatolása és a huzat jelenség fellépése ellen. A nagy profil főkamrák mérete lehetővé teszi a megfelelő merevítés beépítését. A profilok hőátbocsátási tényezője k=1,60 W/m2K. Ennek és a kettős szürke ütközőtömítésnek köszönhetően a nyílászárók vízzárása (V 1), szélállósága (SZ 1) és hőszigetelése (H1 – LOW-E üvegezéssel) egyaránt kiemelkedő.

GEALAN IQ 8000 típusú 4 légkamrás profilrendszer:

Műanyag nyílászáró profilrendszer

Beépítési mélység: 74 mm

Az új 74 mm-es beépítési mélységű, négykamrás rendszer mindazon tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket egy ablaktól elvárnak

– hatékony hőszigetelés,
– jó hangszigetelés,
– betörésbiztonság,
– hosszú élettartam,

ugyanakkor a belső oldalon elhelyezett negyedik kamra megfelelő irányú hőelosztást eredményez, ezáltal a profilok belső oldalán elkerülhető a kondenzvíz – képződés. A kiváló stabilitás és a statikai jellemzők elérése érdekében e változat kialakításánál elsődleges szempont volt a nagy keresztmetszetű horganyzott acélmerevítés beépíthetősége.

GEALAN IQ 8000 típusú 6 légkamrás profilrendszer:

Műanyag nyílászáró profilrendszer

Beépítési mélység: 74 mm

Ennek a profilrendszernek a standard 4 kamra mellett még két hőszigetelő kamrája van. Ezzel a megoldással a GEALAN egyszerre teljesítette a stabilitási és a korszerű hőtechnikai elvárásokat.

A profil hőátbocsátási tényezője: k=1.35 W/m2K

A lekerekített, lágy kontúrvonalak esztétikus külső megjelenést kölcsönöznek. A profilok kialakításánál különösen nagy hangsúlyt fektettek a keskeny láthatóságra. A standard kombinációnál a tok – és szárnyprofilok együttes magassága 116 mm.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
Németh Nyílászáró Gyártó és Forgalmazó Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^