Napkollektor – napenergia hasznosítás a mindennapokban

.

Mostanra eljutottunk odáig, hogy szinte már mindennapos téma a különböző hírforrásokban az a tény, hogy Földünket és a Föld által nyújtott kincseket óriási mértékben kihasználtuk. A Föld által nyújtott energiakészletek, főként a földgáz, kőolaj, szén egyre inkább fogy, a kibányászásuk egyre nagyobb költségeket emészt fel, melynek általunk látható mutatója az árak rohamos, csillagászati mértékű emelkedése.

Persze szidhatjuk érte az épp aktuális kormányt, vagy az energia szolgáltatókat, a kereskedőket, a gazdasági válságot is, mindez azonban csak halogatása lenne annak a ténynek, mellyel szembe kell néznünk. Előbb-utóbb új energiaforrást kell találnunk.

Pár évvel ezelőtt még luxusnak számított, ha valaki új energiaforrások felé nézett, és egy esetleges építkezés során újdonságokat vezetett be. Sokan azt hiszik, hogy ez manapság is így van. Holott mára a különféle napenergia hasznosító megoldások ára bárki számára elérhető, megfizethető, sőt kimondottan olcsó. Érdekes, hogy pár év múlva viszont az eddig megszokott gáz és kőolaj használat lesz a luxus. Mondhatjuk, hogy ugyan messze van az még, de sajnos közelebb van, mint azt gondolnánk. Bármilyen kényelmetlen is ezzel szembe nézni, előbb-utóbb muszáj lesz.

A Nap egy olyan energiaforrás, mely kiapadhatatlannak tűnik jelenleg. Meleget, fényt, energiát biztosít; életek milliárdjai függnek tőle Földünkön. Mindössze be kell gyűjteni jótékony energiáját, és máris megoldásra találtunk. Egy-két évtizeddel ezelőtt még sci-fi műfaj részét képezte volna egy ilyen megoldás, de ma már a korszerű technológiáknak köszönhetően, alkalmazhatóvá vált. Képesek vagyunk technikai segítséggel a Nap energiáját villamos energiává, vagy hő energiává átalakítani igény szerint.

.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^