Mivel közeleg a Karácsony, hangolódjunk rá egy kis narancszselés keserű-csokis ízvilággal.
Tejmentes, gluténmentes, cukor csak annyi, ami a narancsban és a nyers mézben van.
Mivel közeleg a Karácsony, hangolódjunk rá egy kis narancszselés keserű-csokis ízvilággal.
Tejmentes, gluténmentes, cukor csak annyi, ami a narancsban és a nyers mézben van.
Lisztet és a kakaóport szárazon csomómentesre összekeverjük.
A tojásokat, sót, édesítőt, kb 10 percig jó habosra verjük, majd belekeverjük az aromákat és a végén a száraz keveréket. Felezve két tortaformába öntjük, a tortaforma aljára sütőpapírt csíptetve. 170 fokon légkeveréssel 20 percig sütjük. Sütőpapírt eltávolítjuk és miután kihűlt a tészta, megkenjük a mézzel mindkét lap egyik oldalát.
A fentieket – a kókuszzsír kivételével – géppel jól elkeverjük (turmixoljuk), majd egy edénybe öntve lassan elkezdjük főzni. Miután a fehérje ez elképzelésünk mértékében kicsapódott, csomósodott, a tűzről levéve a kókuszzsírt is belekeverjük. Hagyjuk hűlni.
Ha a narancsunk nem elég narancssárga, akkor egy kis vérnarancs aromával élénkíthetünk a színén.
A narancs rostjai látszanak, de nem zavaró, illetve egy kicsit kesernyés lesz a zselé. Mivel a kakaópor is keserű, nem fog kiérződni. Akit mégis zavarna, szűrje le e a narancsrostokat. Az összes alkotót összeturmixoljuk és felfőzzük. Hagyjuk hűlni.
A csokimáz hozzávalóit lassan felolvasszuk és összekeverjük.
Ha a torta elkészülte után 1-2 órával már fogyasztani szeretnénk, akkor a zselatin dermedésére rá kell segíteni. A krém és a zselé hűtőbe, vagy fagyasztóba helyezése kevésnek bizonyulhat, addig is oda tehetjük amíg a tészta sül és hűl. Azaz kezdjük a „túrókrém” elkészítésével, majd a narancszselével. Ezek addig hűlnek amíg a tészta sül.
Ha gyorsítani akarunk, akkor a túrókrémbe 3 kiskanál útifűmaghéjat, a narancszselébe 4 kiskanál útifűmaghéjat keverhetünk, akkor már a tészták kihűlését követően azonnal össze tudjuk állítani a tortát. Ebben az esetben a csokimáz nélkül összeállítva betesszük a fagyasztóba és 3/4-1 óra múlva már bevonhatjuk csokival, majd utána 1 óra múlva már szeletelhető is.
Az egyik mézzel megkent tésztát visszarakjuk a tortaforma aljába és rátöltjük a túrókrémet, ezután a másik mézzel megkent lapot, a mézes oldalával lefelé rányomjuk a krémre. Ezután rátöltjük a narancszselét és mehet dermedni. Ha megdermedt, akkor kivesszük a tortaformából és a csokimázat ráterítjük a narancszselére. Az oldalán lecsorgatva beburkoljuk az egészt tortát csokival. Ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor a csokimáz gyorsan rá fog dermedni. A végén megszórhatjuk még egy kis kakaóporral.
Tegyük vissza a hűtőbe a teljes kikeményedésig.