A tészta:

  • 6 db tojás
  • 20g szíviás eritritol
  • 1 csipet só
  • 1 ek. vanília aroma, 1 ek. rumaroma – ezeket el lehet hagyni, vagy természetesebb egy kanál vízzel és vanília rúddal helyettesíteni
  • 30g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
  • 30g kakaópor
  • 2-4 ek. méz – kenéshez

Lisztet és a kakaóport szárazon csomómentesre összekeverjük.
A tojásokat, sót, édesítőt, kb 10 percig jó habosra verjük, majd belekeverjük az aromákat és a végén a száraz keveréket. Felezve két tortaformába öntjük, a tortaforma aljára sütőpapírt csíptetve. 170 fokon légkeveréssel 20 percig sütjük. Sütőpapírt eltávolítjuk és miután kihűlt a tészta, megkenjük a mézzel mindkét lap egyik oldalát.

A „krémtúró”:

  • 100g tojásfehérje por
  • 600g forróvíz
  • 30g sztíviás eritritol
  • 2 ek. vanília aroma
  • 3 ek. citromlé
  • 1 kiskanál citromsav
  • 1 kiskanál napraforgó lecitin
  • 20g zselatin
  • 125g kókuszzsír

A fentieket – a kókuszzsír kivételével – géppel jól elkeverjük (turmixoljuk), majd egy edénybe öntve lassan elkezdjük főzni. Miután a fehérje ez elképzelésünk mértékében kicsapódott, csomósodott, a tűzről levéve a kókuszzsírt is belekeverjük. Hagyjuk hűlni.

Ha a narancsunk nem elég narancssárga, akkor egy kis vérnarancs aromával élénkíthetünk a színén.

A narancszselé:

  • 3 nagyon nagy narancs leve (465 g)
  • 0,5 dl víz
  • 20g sztíviás eritritol
  • 1 ek. vanília aroma
  • 35g tápióka keményítő
  • 3 ek. citromlé
  • 1 kiskanál citromsav
  • 20g zselatin

A narancs rostjai látszanak, de nem zavaró, illetve egy kicsit kesernyés lesz a zselé. Mivel a kakaópor is keserű, nem fog kiérződni. Akit mégis zavarna, szűrje le e a narancsrostokat. Az összes alkotót összeturmixoljuk és felfőzzük. Hagyjuk hűlni.

Csokimáz:

  • 125g étcsoki
  • 60g kókuszzsír
  • 1 kiskanál napraforgó lecitin
  • 4 kiskanál kakaópor

A csokimáz hozzávalóit lassan felolvasszuk és összekeverjük.

.

Gyorsítási tippek:

Ha a torta elkészülte után 1-2 órával már fogyasztani szeretnénk, akkor a zselatin dermedésére rá kell segíteni. A krém és a zselé hűtőbe, vagy fagyasztóba helyezése kevésnek bizonyulhat, addig is oda tehetjük amíg a tészta sül és hűl. Azaz kezdjük a „túrókrém” elkészítésével, majd a narancszselével. Ezek addig hűlnek amíg a tészta sül.
Ha gyorsítani akarunk, akkor a túrókrémbe 3 kiskanál útifűmaghéjat, a narancszselébe 4 kiskanál útifűmaghéjat keverhetünk, akkor már a tészták kihűlését követően azonnal össze tudjuk állítani a tortát. Ebben az esetben a csokimáz nélkül összeállítva betesszük a fagyasztóba és 3/4-1 óra múlva már bevonhatjuk csokival, majd utána 1 óra múlva már szeletelhető is.


A torta összeállítása:

Az egyik mézzel megkent tésztát visszarakjuk a tortaforma aljába és rátöltjük a túrókrémet, ezután a másik mézzel megkent lapot, a mézes oldalával lefelé rányomjuk a krémre. Ezután rátöltjük a narancszselét és mehet dermedni. Ha megdermedt, akkor kivesszük a tortaformából és a csokimázat ráterítjük a narancszselére. Az oldalán lecsorgatva beburkoljuk az egészt tortát csokival. Ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor a csokimáz gyorsan rá fog dermedni. A végén megszórhatjuk még egy kis kakaóporral.
Tegyük vissza a hűtőbe a teljes kikeményedésig.

.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^