Narancszselés Kinder Pingui torta – paleo
Mivel közeleg a Karácsony, hangolódjunk rá egy kis narancszselés keserű-csokis ízvilággal.

Tejmentes, gluténmentes, cukor csak annyi, ami a narancsban és a nyers mézben van.
A tészta:
- 6 db tojás
- 20g szíviás eritritol
- 1 csipet só
- 1 ek. vanília aroma, 1 ek. rumaroma – ezeket el lehet hagyni, vagy természetesebb egy kanál vízzel és vanília rúddal helyettesíteni
- 30g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
- 30g kakaópor
- 2-4 ek. méz – kenéshez
Lisztet és a kakaóport szárazon csomómentesre összekeverjük.
A tojásokat, sót, édesítőt, kb 10 percig jó habosra verjük, majd belekeverjük az aromákat és a végén a száraz keveréket. Felezve két tortaformába öntjük, a tortaforma aljára sütőpapírt csíptetve. 170 fokon légkeveréssel 20 percig sütjük. Sütőpapírt eltávolítjuk és miután kihűlt a tészta, megkenjük a mézzel mindkét lap egyik oldalát.
A „krémtúró”:
- 100g tojásfehérje por
- 600g forróvíz
- 30g sztíviás eritritol
- 2 ek. vanília aroma
- 3 ek. citromlé
- 1 kiskanál citromsav
- 1 kiskanál napraforgó lecitin
- 20g zselatin
- 125g kókuszzsír
A fentieket – a kókuszzsír kivételével – géppel jól elkeverjük (turmixoljuk), majd egy edénybe öntve lassan elkezdjük főzni. Miután a fehérje ez elképzelésünk mértékében kicsapódott, csomósodott, a tűzről levéve a kókuszzsírt is belekeverjük. Hagyjuk hűlni.
Ha a narancsunk nem elég narancssárga, akkor egy kis vérnarancs aromával élénkíthetünk a színén.
A narancszselé:
- 3 nagyon nagy narancs leve (465 g)
- 0,5 dl víz
- 20g sztíviás eritritol
- 1 ek. vanília aroma
- 35g tápióka keményítő
- 3 ek. citromlé
- 1 kiskanál citromsav
- 20g zselatin
A narancs rostjai látszanak, de nem zavaró, illetve egy kicsit kesernyés lesz a zselé. Mivel a kakaópor is keserű, nem fog kiérződni. Akit mégis zavarna, szűrje le e a narancsrostokat. Az összes alkotót összeturmixoljuk és felfőzzük. Hagyjuk hűlni.
Csokimáz:
- 125g étcsoki
- 60g kókuszzsír
- 1 kiskanál napraforgó lecitin
- 4 kiskanál kakaópor
A csokimáz hozzávalóit lassan felolvasszuk és összekeverjük.

Gyorsítási tippek:
Ha a torta elkészülte után 1-2 órával már fogyasztani szeretnénk, akkor a zselatin dermedésére rá kell segíteni. A krém és a zselé hűtőbe, vagy fagyasztóba helyezése kevésnek bizonyulhat, addig is oda tehetjük amíg a tészta sül és hűl. Azaz kezdjük a „túrókrém” elkészítésével, majd a narancszselével. Ezek addig hűlnek amíg a tészta sül.
Ha gyorsítani akarunk, akkor a túrókrémbe 3 kiskanál útifűmaghéjat, a narancszselébe 4 kiskanál útifűmaghéjat keverhetünk, akkor már a tészták kihűlését követően azonnal össze tudjuk állítani a tortát. Ebben az esetben a csokimáz nélkül összeállítva betesszük a fagyasztóba és 3/4-1 óra múlva már bevonhatjuk csokival, majd utána 1 óra múlva már szeletelhető is.
A torta összeállítása:
Az egyik mézzel megkent tésztát visszarakjuk a tortaforma aljába és rátöltjük a túrókrémet, ezután a másik mézzel megkent lapot, a mézes oldalával lefelé rányomjuk a krémre. Ezután rátöltjük a narancszselét és mehet dermedni. Ha megdermedt, akkor kivesszük a tortaformából és a csokimázat ráterítjük a narancszselére. Az oldalán lecsorgatva beburkoljuk az egészt tortát csokival. Ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor a csokimáz gyorsan rá fog dermedni. A végén megszórhatjuk még egy kis kakaóporral.
Tegyük vissza a hűtőbe a teljes kikeményedésig.
