Négy hasznos ötlet konyhatervezés előtt állóknak

Félsz, hogy semminek nem lesz helye a konyhában? Nem tudod sehova eltenni a fűszereket, amelyeknek csak egy fiók jutott? Egy jól kivitelezett konyha megtervezése nem kis munka, hiszen minden apróságra oda kell figyelni. Ha azon töprengsz, hogyan rendezd be a helyiséget, akkor itt van pár ötlet a számodra.

.

Új konyha megtervezése

A tervezés első lépése az inspiráció gyűjtése, hiszen enélkül lehetetlen megvalósítani egy konyhát. Meg kell határozni a stílust, tudni kell a méreteket, körbe kell nézni az online felületeken. De vajon mire érdemes odafigyelni?

Egyedi konyhabútor

Ahhoz, hogy egyedi helyiséget alakíthassunk ki, érdemes egyedi konyhabútort választani. Amennyiben lehetőségünk van rá, érdemes terveztetni egy saját változatot, amely egyszeri és megismételhetetlen. Ez nemcsak személyre szabott, hanem rendkívül praktikus is, hiszen minden rendelkezésre álló helyet ki tudunk használni. Legyen szó a tálcák tárolásáról, a fűszerek elhelyezéséről, vagy éppen a poharak felakasztásáról.

Beépített bútorok és kiegészítők

Kis helyiség esetén a legjobb, ha a lehető legtöbb dolgot be tudjuk építtetni. Ha minden kézre esik, akkor sokkal gyorsabban zajlanak a konyhai munkafolyamatok. Egy beszerelt felnyíló szekrénybe elrejthetjük a keveset használt búzadarát, a kakaót, vagy éppen a tésztákat. A fiókok esetében azonban érdemes odafigyelni arra is, hogy lehetőség szerint mindenhez hozzá tudjunk férni. Így biztosak lehetünk benne, hogy semmi sem marad rejtve, nem jár le a szavatossága, vagy romlik meg.

Belső elosztók megtervezése

Fontos, hogy időben tervezzük meg a beszerelt bútorokban lévő elosztókat és segítőket. Ahhoz, hogy a fiókban rend és fegyelem uralkodhasson, szükség van a praktikus kialakításra. A különböző tárolók és elosztók segítséget nyújthatnak az evőeszközök, a tészták és a különböző kellékek rendben tartására.

Manapság már elég sok lehetőség van továbbá a serpenyők és főzőedények tárolására is. Amennyiben egy polcos szekrényünk van, ahol csak tornyozni tudjuk ezeket a dolgokat, akkor szóba jöhet egy fém tároló, amely szintekből áll. Ezekből könnyedén kivehetjük akár a középső tálat is, amelyben ebédet szeretnénk főzni, anélkül, hogy az egész sort kipakolnánk a szekrényből.

Dekorációs kellékek

Nem szabad elmenni a dekorációs elemek mellett sem. Minden esetben szükség van pár vázára a friss tavaszi virágok számára, egy mintás kávés csészére, vagy éppen egy oroszlános bögre vásárlására egyaránt. Ezek nemcsak a hangulaton dobnak, hanem hasznosak is egyben. Szóba jöhetnek továbbá a színes textíliák is, mint egy szép terítő, egy függöny, vagy éppen egy puha párna egyaránt.
 
Összegezve
 
Egy új konyha megtervezése során számos apróságra kell odafigyelni. A különböző tárolók, rendszerezők és elosztók mind segítségünkre lehetnek a funkcionális helyiség kialakításánál. Emellett ne feledkezzünk meg a dekorációs kellékek erejéről sem, amelyek sokat dobhatnak még egy unalmas és egyszínű főzősarkon is.
 
Információ:
https://www.csuporsziget.hu/
Telefon: +36703861344

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^