Önnek sem tetszik a saját radiátora?

Minimál stílusú radiátorburkolatHa nem tetszik a radiátora, takarja le!

Egy harmonikus lakásbelsőben sokszor igen idegen elemként jelenik meg éls lakberendezési szempontból is igen zavaró lehet egy közönséges formájú radiátor. Természetesen más – nem látszódó – fűtési módok is léteznek (padló-, fal-, vagy mennyezetfűtés), de ezekhez az egész fűtési rendszert át kellene alakítani. Egyszerűbbnek látszódó megoldás, ha valamilyen design-radiátorra cseréljük a régi meglévőket, bár ez sem olcsó. Sokkal egyszerűbb megoldásként jöhet szóba ha valamilyen módon takarjuk, láthatatlanná tesszük meglévő radiátorainkat. Természetesen nem mindegy, hogy mivel és hogyan. Sokakban az a tévhit él, hogy egy radiátorburkolat csakis ronthat a radiátor hőleadó képességén. A radiatorburkolat.hu oldalán megismerhetjük egy jó radiátorburkolat számos előnyét és főképp azt, hogy nem fogja vissza a fűtésteljesítményt, sőt javítja a hőérzetet.
Ezen legfőbb ok, hogy például amennyiben a radiátorburkolat teteje zárt, akkor az egyébként felfelé áramló meleg előrefelé fúj ki, ami a szoba légtömegének mozgatásában kedvezőbb – a meleg jobban elterül a radiátoroknál ismert körkörös légáramláshoz viszonyítva.


Nézze meg a Radiátorburkolat stílusválasztóját és válassza ki magának a lakása stílusához illőt.

Az én kedvenceim:

A XX. század két nagy stílusa a folyton feltámadó Art Deco és a halhatalan Bauhaus.
Art Deco radiátorburkolatBauhaus radiátorburkolat

Le Corbusier fotelLe Corbusier kanapé

 

Ez a Bauhaus radiátorburkolat tökéletesen illeszkedik Le Corbusier fémvázas ülőgarnitúra családjához. Ő sem tervezte volna másmilyenre.

 

Ha modern kell, itt a high-tech, vagy az első képen szereplő minimál, avagy egy keleti.
High-tech radiátorburkolatKeleti radiátorburkolat
Ha valaki ezt a pirosat látva úgy gondolja, hogy ő színes minimálnak nevezné. Nem sokat téved – a minimál e keleti irányzatból fejlődött ki. Gondoljon csak a tradícionális japán papírfalú épületekre, a tolóajtóikra, s arra, hogy minden olyan lapos vízszintes.

Ha óvatosabb, a stílusokkal, lehet skandináv, vagy rusztikus stílusú is.
Skandináv stílusú radiátorburkolatRusztikus stílusú radiátorburkolat

Oriental radiátorburkolatOrnament radiátorburkolat

 
Mindenki azt mondja, hogy nem illik a radiátor egy konzervatív polgári otthonba. Ez így igaz, hacsak le nem takarják egy ilyen radiátor burkolattal.

A radiátor burkolatokat ábrázoló fényképek forrása: www.radiatorburkolat.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^