Ötletek, hogyan szabd testre a fürdőszobád

Mi, magyarok átlagosan napi 40 percet töltünk a fürdőszobánkban. Ennek a rendszeresen és gyakran használt helyiségnek megfelelően berendezettnek és kényelmesnek kell lennie. Nem számít, hogy klasszikus fürdőszobáról, wellness oázisról vagy innovatív high-tech fürdőszobáról van szó, cikkünkben minden típushoz csodálatos ötleteket mutatunk be.

.
Kép forrása: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/epiteszet-luxus-belul-furdoszoba-1454804/

1. A klasszikus fürdőszoba

Diszkrét kialakítás, funkcionális berendezés: A klasszikus stílusú fürdőszobák nagyon népszerűek.

Ez elsősorban az időtlen megjelenésnek köszönhető – ha egyszer felújítják, vagy újonnan bútorozzák, a klasszikus fürdőszoba még 10-15 év után is korszerű.

Egyenes kontúrok és világos színek uralják ennek a fürdőszobai ötletnek a kialakítását. Tiszta fehér falfelületek, színárnyalatként krém, barna vagy bézs árnyalatú, pasztell színű, nagy formátumú fürdőszoba csempe javasolt.

A világos fürdőszobabútorok, például a mosdókagyló teszi teljessé a finom és időtlen összbenyomást.

2. Az egyszerű és modern fürdőszoba

A praktikum és a funkcionalitás az egyszerű és modern fürdőszobák vezérmotívuma. A nagy formátumú, hideg és tompa színekben pompázó csempe fehér vagy szürkére festett falakkal kombinálva alkotja ennek a stílusnak az alapját.

Optikailag markáns akcentusokat adhat a modern üveg-, fa- vagy acélfelületű elemekkel – például a lehetőleg zárt előlapú fürdőszobabútorokkal.

Vannak tiszta élekkel és meghatározott formájú egészségügyi tárgyak is. A klasszikus mosdók ezzel a stílussal a múlté. Ehelyett használjon téglatestet megfelelő geometriai alakzatként a fürdőszoba modernizálása során.

A fürdőszobai szerelvényeknek is legyenek sarkai és élei és fényes felületekkel kerüljenek előtérbe.

3. Wellness oázis

Itt a kényelem, a pihenés és a kikapcsolódás áll a középpontban. Mit szólnál egy fürdőszoba ötlethez például gőzfürdővel, infrakabinnal vagy pezsgőfürdővel?

Ha van elég hely és pénz, akkor nem kell nemet mondanunk egy színvonalas hazai wellness-oázisnak, olyan felszereltséggel, amelyet egyébként csak a nyilvános fürdőkből és szaunákból ismerhetünk. A megfelelő szabad tér ideális a jó közérzethez.

A természetes anyagok, például a sötét fa vagy a kő, valamint a pamutból vagy lenből készült textíliák növelik a hangulatot.

A lágy színek, mint a homoksárga vagy a krém alaptónusként harmóniát sugároznak. Egészítse ki a stílust egy megfelelő világítási koncepcióval.

Bízzon az erős és a kellemes, jó közérzetet biztosító fény kiegyensúlyozott keverékében. A szabályozható és színváltós LED szalagok megfelelő választás lehet erre a célra.

4. Családi fürdőszoba

Ha funkcionális családi fürdőszobát szeretne kialakítani, akkor mindenekelőtt egy dologra van szüksége: sok helyre, beleértve a zuhanyzót is. A több mosdós mosdó az első intézkedés, amely megakadályozza, hogy a családtagok reggelente sorba álljanak a fürdőszoba ajtaja előtt.

Ezenkívül egy ilyen fürdőszobát a gyermekek, a szülők és esetleg a nagyszülők igényeihez kell igazítani.

5. Fürdőszoba a Feng Shui szerint

A „kínai doktrína a harmonikus élet- és életterek kialakításáról” harmóniát teremt az emberek és környezetük között a Feng (szél) és a Shui (víz) kölcsönhatása révén – ez tökéletes előfeltétele a magas közérzeti tényezőnek az otthoni fürdőszobában.

Alapvetően fontos a béke és a meghittség megteremtése, például amelyekben privát ablakok és zárható fürdőszobaajtó található.

Ezenkívül takarékosan használjon kék és piros tónusokat, és válassza helyette a világos, nyugodt színeket, például a krémfehéret vagy a bézst. Zárt szekrények, növények és lekerekített élek teszik teljessé feng shui fürdőszobáját.

6. Mediterrán fürdőszoba

A meleg, földes színek és az organikus természetes anyagok nagyon közel hozzák a római termálfürdőket, a görög fürdőket vagy a spanyol haciendákat.

A kezeletlen fa, durva természetes kő vagy az üvegből készült zuhanyfal megfelelő hangsúlyt ad ennek a stílusnak.

Falfestékként olyan földszínek jöhetnek szóba, mint az okker, terrakotta vagy a karmazsin. Fali csempe esetén a legjobb, ha természetes követ vagy mozaikot használ. Szögletes alakú mosdó, mediterrán növények és meleg világítás teszik teljessé a dizájnt.

Modern fürdőszoba ötleteket itt találhat képekkel illusztrálva.

Új álmai fürdőszobájának költségeiről

A fürdőszobai ötletek megvalósítása során felmerülő árak és költségek általában a projekt terjedelmétől és méretétől függenek.

Egy meglehetősen kicsi fürdőszoba olcsóbban áttervezhető vagy berendezhető, mint egy 25 négyzetméteres, szabadon álló káddal és egyéb különlegességekkel ellátott szoba.

Bővebb információk:

Mindenütt Nő

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^