Padlás loft – látványtervek

.

Volt egyszer egy padlástér és egy magányos hölgy, aki lakást szeretett volna. Szeretett volna egy loftot, de egy valódi loft másik történet lenne. Máskor vintage lakások képeit nézegette, de az sem teljesen való ide. Majd végül csak hozzá kellett látni a padlás átalakításához. Elég nagy volt egy egyedül álló lakó számára, de néhol rossz helyeken tagolták a gerendákat, egyebek. El sem tudta képzelni, hogyan lesz ebből lakás, ha még a költségvetés is limitált.

.

Fontos volt tehát, hogy a tetőszerkezet drága átalakítása helyett megtartsuk a gerendákat ott is, ahol nagyon eldarabolnák a teret, legfeljebb lesz némi szintkülönbség. Lesznek dobogók, és ehhez igazodik a berendezés. Egy laza padlásloftba beleférnek a dobogók.

.

Az előszobai rész szintjét tehát megemeltük és ez fut tovább középen, kettévágva a nappalit, eltakarva az ott lévő gerendákat.
A megrendelő kérése volt, hogy ahol lehet, legyen bontott tégla, valamint szeretné látni a vintage hangulatára jellemző felületeket is.

.

A bejárat közelében zavaró helyen álló pillérre így szeletelt bontott téglaborítás került, ami így már látványelemmé vált. Ugyanezzel az anyaggal burkoltuk az ebédlő falát, és ez köszön vissza a nappali falain és még pár helyen.

.

A vintage felidézésére pedig a látszó gerendákat először átcsiszoltuk, majd fehér vintage festékkel festettük át. A műveletbe a megrendelőnk maga is bekapcsolódott, ez a festék egyszerűen használható, akár háziasszonyok számára is.

.

A konyha bútor már tartalmaz loft jegyeket is, de ezek szükségből kerültek be.
A megemelt közlekedőre került a reggeliző pult, ennek a végét zrja le egy fekete acél szerkezetű lerakodó, felsőszekrény helyett pedig fekete acél konzolokra szerelt polcokat használtunk.

.

Az ülőgarnitúra előtt kevés a hely, a problémát orvosolja egy raklapos asztal, ami gurítható, tehát ide-oda tolható, ha szükséges.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^