Padláslépcső – belépő az új terekbe

Bővíthető terek

.

A padlástér sok házban és lakásban csupán egy üres helyiség, melyet semmilyen módon nem használnak ki. Pedig tárolóként vagy akár lakótérként is jól hasznosítható. A megfelelő, beépített lépcső alkalmazásával pedig a megközelítés sem probléma.

Nem ritka eset az, hogy egy ház vagy lakás lakói helyhiánnyal küzdenek. Ez ellen igazán nincs mit tenni, hiszen a mindennapi élet során is annyi tárgy halmozódik fel, melyek egy idő után már túlnőnek a mindenkori tárolókapacitáson. A megoldás persze nem lehet más, mint új tárolóhelyek kialakítása. Ez sokszor teremt patthelyzetet, hiszen a tárolóhelynek is szüksége van némi térre. Szerencsés esetben az ingatlan tartogat olyan helyiséget, ahová eltüntethető a fölösleg.

Ilyen lehet a padlástér, mely sok házban vagy felső emeleti lakásban már építéskor kialakításra kerül, ám a hasznosítása nem történik meg. Sokszor a hozzáférés is korlátozott, hiszen nincs egy kiépített feljárat, mely lehetővé teszi a közlekedést. Pedig egy padlástér tárolóként, de adott esetben akár lakótérként is hasznosítható. Ehhez pedig kiváló kiegészítő lehet egy Roto padláslépcső mely egyszerű feljutást és ami még fontosabb, helytakarékos megoldást kínál.

.

Opciók a feljutásra

Egy padláslépcső jellemzően esztétikus és praktikus megoldást kínál a padlásra való feljutásra, illetve stabil és biztonságos megoldást a mindennapos közlekedésre. Bár egy kifejezetten egyszerű, de nagyszerű eszközről van szó, a kínálatban több típussal is találkozhatunk. A legtöbb padláslépcső fából készül, ám két- és háromrészes verziók is kaphatók. Ezek között a fő különbséget kialakításuk és az ebből fakadó térigény jelenti.

Míg a kétrészes padláslépcső zárt állapotban benyúlik a padlástérbe, addig a háromrészes a tokjában helyezkedik el, így felhajtott állapotban sem foglal helyet. Előfordulhat, hogy a padlástér magassága limitált, így mindenképp érdemes tájékozódni a pontos méretekről. A harmadik opció az elsőre talán kissé ijesztő látványt nyújtó ollós padláslépcső. Funkció szempontjából azonban ez is épp oly kiváló, a padlástérből sem vesz el helyett, fából készült társaival ellentétben pedig robusztus fémszerkezettel bír.

Azonnal beépíthető megoldások

A padlástér hasznosítása sokszor bukik el a megközelítés nehézségein. Sokan bele sem kezdenek a munkákba, hiszen úgy gondolják egy beltéri feljáró kialakítása bonyolult és költséges munka. A Roto által kínált padláslépcső modellek egyik nagy előnye az azonnali beépíthetőség. Ezt leginkább úgy érdemes elképzelni, mint egy tokkal érkező ajtót, mellyel az egyetlen feladat a megfelelő méretű nyílás kialakítása és a padláslépcső rögzítése.

Egy ennyire készen kapott megoldás tudatában már senki nem mondhatja azt, hogy a padlástér hasznosítása bármilyen akadályba ütközik. Minimális befektetéssel lényegében egy komplett helyiséggel bővíthetők a lakóterek, mely egyrészt bővíti a lehetőségeket, másrészt az ingatlan értékét is növeli. Mindezt egyetlen padláslépcső beépítésével. Lássuk be, nem rossz lehetőség.

Bővebb információk:

rototetoablak.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^