A tészta 4 veknihez:

  • 240g Szafi Fitt szénhidrát csökkentett, maglisztmentes, 92% rosttartalmú lisztkeverék.
  • 50g sztíviás eritritol
  • 2g só
  • 4 g szódabikarbóna
  • 160 g kókuszzsír
  • 8 db tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 300g forróvíz.

Kimarad 2 tojássárgája, amivel megkenem sütés előtt a vekniket.

A Szafi lisztkeverék kivételével az összes anyagot összeturmixolom. Először víz nélkül, majd a forró vizet is hozzáadva, a hő jól felolvassza a vajat is.
Ezután összekeverem a Szafi lisztkeverékkel és hagyom pihenni, amíg elkészítem a tölteléket.

.

Máktöltelék egy bejglibe:

  • 110g darált mák
  • 20g sztíviás eritritol
  • fél citromnyi reszelt héja
  • 120g reszelt alma, ha valakit zavar, hogy az alma sülve már szinte csak cukor, lazíthat útifűmaghéjjal is, akkor 9g útifűmaghéjhoz, adjunk 110g citromos vizet, vagy citromsavas sztíviás eritritolos vizet, vagy egyéb furcsaságot, amivel jól megszívja magát az útifűmaghéj és ez teszi lazábbá a mákot a reszelt alma helyett.

Ha az útifűmaghéjas megoldást választjuk, akkor várjuk meg amíg az útifűmaghéj megszívja magát, majd az egészet keverjük össze.

Hamis túrótöltelék egy rúdhoz:

  • 220g totu
  • 1 tojás
  • 2 ek vanília aroma, vagy jobb egy vanília rúd
  • 1 citrom leve
  • 1 marék mazsola, akinek a mazsola csak nyersen paleó, az hagyja ki
  • 1 ek. útifűmaghéj

Célszerű a mazsolát a citromlébe és a vanília aromába beáztatni, ha az aroma mellett döntöttünk és nem a vanília rudat választottuk, majd az egészet keverjük össze.

.

A bejglik elkészítése.
A tésztát osszuk 4 egyenlő részre.
Nyújtsuk ki egy egész sütőtepsi méretűre. A nyújtáshoz használjunk a tészta alá és fölé bambuszrostlisztet. Illetve a tésztát terítsük le sütőpapírral és azon keresztül nyújtsunk. Egy adag máktölteléket terítsünk rá 3/4 területen. A tölteléket egyengessük el és kézzel hozzá is tömöríthetjük a tésztához, hogy kevésbé legyen levegős. Majd szorosan tekerjük fel, a végeket zárjuk le. A túrótölteléket – kinek hogy tetszik – nem terítettem, hanem a szélen sávot raktam, és úgy tekertem fel szorosan.

A tepsiben a vekniket alaposan végigszurkáltam, nem csak a felső tésztaréteget, hanem átszúrtam, majd a megmarad 2 tojás sárgájával átkentem.

.

70 percig légkeveréses sütőben 190 fokon sütjük.

.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^