A paleo túró elkészítése tojásfehérje porból.
- 80g tojásfehérje por
- 640g víz
- csipetnyi só.
Pár perc turmixolás, nem kell a habosságot erőltetni, hiszen fehérjepor, nem hiszem, hogy valaha is kemény habbá állna össze. Ha kikapcsoljuk a turmixot a hab és a víz el is kezd szétválni, tehát a lényeg, hogy mielőtt beleöntjük a forró főző vízbe, közvetlenül előtte turmixoljuk meg.
Főzővíz:
- 4dl víz
- 2 kávéskanálnyi borkősav (akinek sok a felesleges citromleve használja azt)
10 perc főzés, állandó kevergetés mellett, mert kifut,
Tényleg olyan, mintha jó göcsörtös túrót kevergetnénk.
Sajtruhán leszűrjük, kinyomkodjuk a vizet, mivel forró nem is tudjuk túlzásba vinni a nyomkodást.
450g szinte ízetlen „túrónk” lesz.