Régi polgári lakásban modern enteriőr

A XI. ker. forgalmas pontján egy régi emeletes polgári „bérház” egyik nagy belmagasságú lakását vásárolta meg a megrendelő. Lendületes, modern életteret kért a lakás teljes átalakításával.

.

A belmagasság lehetőséget adott álmennyezetek építésére, a konyhát és a nappali részt az álmennyezet tagolása is elválasztja.

.

A régi lakásból néhány dolgot megtartottunk, például az öntöttvas radiátorokat, a hálóba vezető nagy kétszárnyú ajtót, és a hagyományos tölgy parkettát. Csak a konyha területére került hidegburkolat.

.

Ilyen a konyha éjszakai megvilágításban

.

A borhűtő a konyhában úgysem fért volna el, de jobb helye van az étkező asztal és a komód között. Itt a fal törésvonalának meghosszabbításában áll egy „álpillér” (csövek takarása miatt), éppen ide tettük a borhűtőt.

.

A társasági „nyüzsgéshez” viszonylag kis helyen, jó szolgálatot tesz az ülőgarnitúra nyújtott puffja, ami csendesebb időszakokban lábtartó.

.

A kétszárnyú ajtón át az elegáns hálóba léphetünk. A belmagasság miatt ide is készült álmennyezet, ami az egykori mennyezetes ágyak helyett „álmennyezetes ágy” lett.

.

Egy hálószoba estében különösen fontos: milyen lesz esti világításnál?

.

Az éjjeli szekrények fölé belógó lámpák nem csak attraktívak, a belső lámpa olvasólámpaként is működik.

.

A sarokban a mini home office panelei mögött tárolótér is van az iratok elrejtésére

.

A hálóból egy üres ajtó nyíláson át juthatunk a gardróbba, majd azon keresztül a háló mögé bújtatott fürdőbe.

.

A fürdő központi eleme a széles mosdópult. Mivel a ház központi fűtésű, az öntöttvas radiátorokat pedig megtartottuk a központi fűtés miatt, valamit ki kellett találni a szokásos törölköző szárító radiátor helyett. A megoldás egy krómcsöves radiátor takaró lett, melyre a törölközők is felfűzhetők.

.

A zuhanyfülkében elfért egy pad is, ami a kád nélküli fürdőszobákban bizony fontos kényelmi eszköz.

.

A tágas gardrób miatt az előszobába csak a legszükségesebbek kerültek

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^