reluxa kategória bejegyzései

A tetőtéri ablak árnyékolók típusai

standard roló‘Nyári időszakban a helyiségek felmelegedés elleni védelmét lehetőség szerint külső, az ablaküveg előtt elhelyezkedő, fényvisszaverő napellenzőkkel kell biztosítani. A helyiségek felmelegedése az ott található tárgyak és a helyiséget határoló felületek (fal, padló) által elnyelt, globális sugárzásból fakad. Az elnyelt sugárzás hosszúhullámú, infravörös (meleg) sugárzássá alakul át, amelyet az ablaküvegek nem engednek ki, ami nyáron a helyiség szükségtelen felmelegedéséhez vezet.’ -DIN 5034-1

Fakro Magyarország Kft.

A tetőtéri ablak árnyékolók típusai bővebben…

Tetőablakok

Tetőablakok
Az alábbi tetőtéri ablaktípusoknak további variációs lehetőséget biztosítanak a különböző üvegtípusok (energiatakarékossági, üvegbiztonsági, hangszigetelési, fényáteresztési szempontok) és a tetőhéjazathoz illeszkedő burkolókeret típusok, valamint e burkolókeretek anyaga és beépítési mélysége alapján.

Tetőablak típusok:

  • billenő ablak
  • térdfal ablak
  • vészkijárati ablak
  • hőszigetelő tetőkibúvó ablak
  • standard tetőkibúvó ablak
  • felülvilágító ablakok
  • duett rendszerű billenő ablakok

Tetőablakok bővebben…

Modern belsőárnyékolók

Modern belsőárnyékolók

– Szalagfüggöny

– Roletta

– Reluxa

– Pliszé-duettfüggöny

Szalagfüggöny

A XXI. századra a hagyományos függönyök egyre inkább átadják a helyüket a szalagfüggönyöknek. A lamellák függőlegesen 180 fokban elfordíthatók, egyedien és esztétikusan szabályozzák a fény útját. Így kellemessé teszik a belső tér hő- és fényviszonyait, védve a bepillantás ellen is.
A sínben három ponton megvezetett guruló kocsik, acél távtartók és kuplungos fékrendszer biztosítja a könnyű elhúzást, és a lamellák folyamatosan rendezett, párhuzamos állapotát. A vezetősín RAL skála alapján tetszőleges színű műanyag bevonattal rendelhető. A lamellákat 63, 89 illetve 127 mm-es kivitelben készítik a megrendelő kívánsága szerint.
A szalagok UV stabilizáltak, 10-15 évig színtartók és portaszítók. Modern belsőárnyékolók bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^