Síkfödémek kategória bejegyzései

Ismerd meg a síkfödémek előnyeit és alkalmazási lehetőségeit, hogy stabil és esztétikus épületszerkezeteket hozz létre.

Padlástégla – avagy más néven födémtégla

.
A ház a lélek tükre – mondják az olaszok – amelyben a cotto színvilága bensőséges hangulatot varázsol, és megállítja az időt rohanó mindennapjainkban. Olyan világot teremt, amelyben érdemes otthon lenni.

Mi is az a padlástégla?

Mediterrán kisugárzása miatt igen kedvelt burkolóanyag. Gyakran alkalmazzák ezt az anyagot magánházaknál, múzeumokban, templomokban, és műemlékileg védett épületek felújítása során.
A természetes padlástégla szépséget és nemességet sugároz. A múlt nagy klasszikusa, mely a letűnt korok szellemiségét és míves technikáit hordozza magában. Kézi gyártású burkolóelem, kiváló minőségű égetett tégla, olasz nevén cotto (terrakotta) vagy tavella. Többféle felhasználási módja ismeretes, de talán a legkülönlegesebb a tetőgerendák közötti látható tetőrészek kialakítása és a legjellemzőbb padlóburkolatként történő alkalmazása. Belsőtérben pl. nappaliban, étkezőben nagyon bensőséges, rusztikus, emberközeli hangulat érhető el vele.

Padlástégla – avagy más néven födémtégla bővebben…

Polisztirol alapú födémrendszer

.

A ProKoncept födémrendszer egy alul-felül sík, sűrű bordás, fejlemezes monolit vasbeton szerkezet.
Geometriai kialakítását a polisztirol födémelemek bentmaradó zsaluzatként biztosítják.
Minden épület födémét, egyedileg ‘testreszabva’ gyártjuk, igazodva a legkülönlegesebb igényekhez is.
A födémrendszer terheléstől függően akár 10m távolság áthidalására is alkalmas, a helyszínre szállítása, behelyezése nem igényel darut, a födém fesztávok kötetlenek.

Polisztirol alapú födémrendszer bővebben…

Profipanel Födémrendszer

.

Profipanel Födémrendszer a bennmaradó zsaluzatként működő födémpanel a hagyományos monolitikus födém-építési módot modernizálja.

Alkalmazása költség-takarékos, gyorsítja az építkezést, kiváló tulajdonságai, flexibilis méretválasztéka a lakó-, a köz- és az ipari épületek építése területén széleskörű felhasználást tesz lehetővé.

A kéregpanel alkalmazásával a födém beépítésére szánt munkaidő akár 53 %-kal lerövidül, a födém alsó része olyan sima, hogy glettelést nem, csak festést igényel.

Változatos geometriájú födémelemek készítésére is lehetőség nyílik.

Profipanel Födémrendszer bővebben…

Monolit vasbeton födémek

A monolit vasbeton födémek szilárd, tartós, a legkevésbé rezgésérzékeny szerkezetek, a geometriai méretek és a vasalás összhangjával alkalmazkodnak az igénybevételekhez, az együttdolgozás követelménye esetükben magától teljesül, a többtámaszúság könnyen kialakítható, a koszorú és a kiváltó – többletvasalással – a szerkezetbe rejthető, tűzálló, nagy tömege miatt jó léghang-gátlású, a kiegészítő rétegeket (pl: padló) jól fogadja.

Monolit vasbeton födémek bővebben…

Fafödémek

A fafödémeket az elmúlt száz évben a vasbeton födémek még a családiház építésben is szinte teljesen kiszorították. Ugyanakkor a könnyűszerkezetes építési módok terjedésével kerülhetnek ismét előtérbe.

A fafödém előnyei:

  • csekély önsúlya,
  • előregyárthatósága, száraz, szerelő jellegű építése,
  • jó hőszigetelése,
  • kis súlyához viszonyított jó lég hang-gátlása,
  • megújuló alapanyaga, környezetet nem károsító felszámolhatósága.

hátrányai:

  • korlátozott lépéshang-szigetelő képessége,
  • csekély hangszigetelő-képessége,
  • gomba- és rovarvédelem szükségessége,
  • a tűzvédelem miatti korlátozott alkalmazhatósága.

Napjainkban megfigyelhető újbóli térhódításuk az ökologikus mozgalmakhoz, és a könnyűszerkezetes házak, ‘készházak’ technológiájához köthető.

Fafödémek bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^