Sorházi lakás lakberendezése (látványtervek)

.

Egy a múlt században épült, akkor divatos sorházi, egy emeletes, lelakott állapotú lakást vásárolt ügyfelünk. A nappali közepén egy betonból öntött csúnya, nyílt égésterű kandalló uralkodott. A nappali egy keskeny, elnyújtott téglalap, a közepére épített kandalló pedig borzalmas volt. Használhatatlan (nyílt égésterű), átalakíthatatlan (beton), a közepén álló téglából épített vastag kémény pedig szinte teljesen leválasztotta a nappali hátsó részét. A kémény és a kandalló bontása nem volt kérdés, de mi kerüljön a helyére?

.

A nappali szűkös szélességéhez nem való egy új, épített kandalló tömege, legalábbis középre nem, kéményt viszont csak a régi helyre lehetett szerelni. A megbízó viszont szerette volna, hogy legyen valamilyen fafűtésű, kandalló, a bioethatol kandallót elvetette. Szóba került egy elegáns, függesztett, kör alakú kandalló, ám a költségei miatt hamar elvetettük. Megoldás: a kör alakú „kandallókályha” az eredeti helyre kerülő szerelt csőkéménnyel, ez már megfelelt. De adódott a dilemma: mi legyen a nappali hátsó, sötét, belső részének a funkciója? Itt a lépcső az emeletre, mi más fér még el?

.

Megbízónk elfoglalt ember, munka utáni lazulásra szüksége van egy olvasó-pihenő sarokra. Itt lehetnek a könyvtár frekventált darabjai, és lehet egy akvárium is.

.
.
.

Az ebédlőasztal a nappali másik végébe került. A helyiség kert felőli vége majdnem teljes szélességében egy nem teherhordó szerkezettel volt lezárva. Ennek a helyére kerültek tolóajtók, így a nappali egybe nyitható a terasszal, az étkező asztal helye tehát itt ideális.

.

.

.

A régi konyha egy csőre emlékeztetett, de a nappali felé eső falából elég volt egy részt kibontani. Ez lett a reggeliző pult helye. A konyha hátsó része „bebújik a csőbe”, így a főzés hátul történik, a mosogatós és a tálaló rész viszont, egybe nyílik a nappalival.

.
.
.
.

Egy lány és egy fiú szobája tartozik a házhoz. A leány szobája normál körülmények között, lágy hangulatú tini szoba.

.
.

A fiú szobájában viszont ismét nem szokványos körülmények közé kellett berendezést kreálni.

.

A fiú szobája az emeleten 50 cm-rel lejjebb van a többi helyiségnél, a keskeny szoba a bejáratnál egy lépcsővel indul. A meredek ferde tető viszont annyira elvágja a szobát, hogy a belső harmada állva már nem használható, csak ülve.

.

A fiú a beszélgetések alkalmával olyan szobabelsőket mutatott, amelyek sötétek, fehér, vagy világos szobát nem szeretett volna. A domináns ferde tető tehát kevés barnával kevert sötétszürke lett. Hogy ebből vidám szoba legyen, a fal teljes hosszában köteleket feszítettünk ki, ezeket keresztben szintén kötelekkel hurkoltuk össze. Ide fel lehet csíptetni, akasztani bármit, posztereket, tárgyakat.

.
.
.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^