sütemény kategória bejegyzései

Fedezd fel a legfinomabb sütemény recepteket, hogy bármilyen alkalomra ínycsiklandó desszerteket készíthess.

Svéd mandulatorta – dupla magas, csökkentett cukortartalommal

Ha a recept szerint jársz el, akkor egy 12 szeletes, hagyományosan magasabb tortát készíthetsz. A használt tortaforma 25cm átmérőjű.

.

Ha csak a szokásos vékony verzióban készítenéd el egy lappal, akkor értelemszerűen csak a fele adagokkal dolgozz. Ekkor 6 szeletesnek tekintheted.

A recept:
Svéd mandulatorta – dupla magas, csökkentett cukortartalommal bővebben…

!-- #admanTT -->

Kesudiós marcipánszelet – nyers, vegán, gluténmentes

Nincs benne mandula, a marcipános krém alapjául kesudió szolgál. Ha zavart téged, hogy akkor miért hívom marcipánnak olvasd el a recept utáni részt is.

.

Az alsó réteg egy mogyorós datolyás réteg, a felső pedig egy kesudiós kókuszzsíros réteg, amit kakaópor fed. Egyszerű édesség, nem kell sütni.

A recept:
Kesudiós marcipánszelet – nyers, vegán, gluténmentes bővebben…

Lusta asszony csokis-zabpelyhes almatortája – glutén-, tejtermék, tojás és hozzáadott cukormentes

Ajánlom azoknak, akik a keserű csoki ízt szeretik édes-savanyú almaízzel kombinálni.
Egyfajta müzli-tortának is nevezhetném. Itt is, mint minden lusta asszony receptnél a lisztes keveréket szárazon szórjuk, a süteményünket egyszerű rétegezéssel kapjuk meg.

.

A recept:
Lusta asszony csokis-zabpelyhes almatortája – glutén-, tejtermék, tojás és hozzáadott cukormentes bővebben…

Habos-mákos – fele cukor, fele nem

Csökkentett cukortartalommal, glutén- és tejtermék-mentesen, 10 db ársapkás tojással.

.

A linzer tésztán laza mákkeverék vastag habbal – olyan könnyű, hogy meg sem érzed, ha megeszel egy szelettel. 🙂

A receptben az eredeti (kívánatos) cukormennyiséget megfeleztem és eritritollal, valamint négyszeres édességű sztíviás eritritollal helyettesítettem.
Ez azoknak jó megoldás, akiket zavar a cukoralkohol, vagy sztívia üres-fura utóíz-hatása. Így megmarad a teltebb cukros íz, de mégis tettünk valamit a szénhidrát csökkentés érdekében.

A recept:

Habos-mákos – fele cukor, fele nem bővebben…

Fahéjas császárzsemle – 48 órás kovásszal – cukormentesen

Igen, lyukasan hagyom mint a „vízenkőttet”, de mégsem hívhatom annak, ha egyszer nem a vízben, hanem a hűtőben „kőtt”. 🙂

.

Többnyire 2×2 féle tészta verziót használok, ha kelt tésztát készítek, vagy több sóval, vagy kevesebb sóval, de szítviás eritritol hozzáadásával, valamint vagy csak finomliszttel, vagy egy kis teljes kiőrlésű bio rozsliszt hozzáadásával. Ez most az édes, és rozsliszt nélküli verzió.

Fahéjas császárzsemle – 48 órás kovásszal – cukormentesen bővebben…

Lusta asszony zabpelyhes, mandulás almatortája – glutén-, tejtermék, tojás és hozzáadott cukormentes

Egyszerű, az egészben a leghosszabb folyamat az almák hámozása. Itt is, mint minden lusta asszony receptnél a lisztes keveréket szárazon szórjuk, a süteményünket egyszerű rétegezéssel kapjuk meg.

.

A recept:
Lusta asszony zabpelyhes, mandulás almatortája – glutén-, tejtermék, tojás és hozzáadott cukormentes bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^