A tészta összetevői:
- 333g mandulaliszt
- 8 db tojásfehérje
- 1 evőkanál víz
- 80g kristálycukor + 40g sztíviás eritritol (4x-es) => ha csak cukrot használnál akkor 200g kristálycukor
Ha mandulaliszt helyett saját darált mandulát használnál, akkor valószínű a víz hozzáadását kihagyhatod, de a mandulaliszt erősen nedvszívó, és ha nem akarod, hogy a felvert tojásfehérjéből is felvegye a vizet, és túl sűrű nyers tésztát kapj, akkor célszerű vizet is hozzáadnod a felverésre kerülő fehérjéhez.
Szóval a tojásfehérjét a vízzel együtt verd fel kemény habbá. Majd add hozzá a cukrot fokozatosan és verd a habot tovább, majd óvatos keveréssel a mandulalisztet is adagold hozzá.
Ha a mandulaliszt vákuumcsomagolt, akkor kissé macerás fellazítani a lisztet. Szitán nem megy át, apróbb lyukú tésztaszűrőn keresztül könnyebben sikerülhet.
Ha a csatos tortaformának az alja és a teteje egyforma, és a perem magasított, akkor fordítsd meg a formaaljat, vágj bele kerek sütőpapírt és a masszák a két tortaaljba kend bele egyenletesen.
Előmelegített légkeveréses sütőben 180-fokon 20 percig sütjük.
Utána kivesszük, hagyjuk kihűlni, és ha kihűlt a peremnél körbevágjuk, kifordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
De amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet.