Szereted a könyveket? Tanácsot adunk, hogyan alakíts ki saját olvasósarkot

Ha te is azok közé tartozol, akik számára a könyvek olvasása pihentető és nyugtató, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy saját olvasósarkot alakíts ki magadnak. Talán már unod, hogy az ágyban vagy a kanapén olvasod a könyveket… Ezért is remek megoldás egy külön olvasósarok.

.
A fotó forrása: Dragon Images / Shutterstock.com

Egy saját olvasósarok, ahol zavartalanul élvezhető bármilyen irodalom, sokak nagy álma. De ennek nem kell feltétlenül álomnak maradnia, mert manapság mindenkinek lehetősége van egy ilyen tér kialakítására. Ha azt hiszed, hogy ez egy drága dolog, akkor tévedsz. Gyakran elég egy egyszerű babzsák és egy jó világítás.

Hogyan rendezd be az olvasósarkot?

Mindannyiunknak szüksége van időnként kikapcsolódásra. Ha valakinek a könyvek olvasása kikapcsolódást jelent, megfelelő térre és mindenekelőtt nyugalomra van szüksége ahhoz, hogy teljesen elmerüljön a cselekményben. A következő sorokban tanácsokat adunk, hogyan alakítsd ki a saját olvasósarkodat.

Csinálj helyet

Mielőtt hozzákezdenél a berendezéshez, stratégiai tervet kell készítened. Először is fontold meg, hol szeretnéd kialakítani az olvasósarkot. Ha kisebb méretű lakásod van, és azt hiszed, hogy nincs elég helyed, akkor tévedsz. Ebben a helyzetben a hálószobában, a nappaliban vagy a télikertben egy szabad sarok is elegendő. A legfontosabb paraméter azonban az, hogy az otthon csendes része legyen. Ha az egész nappali berendezésén dolgozol, akkor még könnyebb lesz a dolgod, mert előre meghatározhatod, melyik sarkot foglalod le magadnak és a szoba összes bútorát egyszerűbben össze fogod tudni hangolni.

Praktikus tipp: A meghosszabbított ablakpárkányok manapság egyre népszerűbbek. Ezen a ponton is létrehozhatod a saját olvasósarkodat. Ha könyvet olvasol, és közben néha kipillantol az ablakon, pár sor után már teljesen magával ragad a történet.

.
A fotó forrása: Andrii Kobryn / Shutterstock.com

Megfelelő bútorok az olvasósarokhoz

Ha már megvan a tökéletes hely, kezd el berendezni bútorokkal. Ahogy fentebb említettük, nem lesz szükséged sok mindenre. Egy kényelmes fotel, kanapé, vagy szék az alap. Mint tudjuk, az olvasáshoz jó megvilágításra is szükség van. Ellenkező esetben nagyon fárasztó lehet a szemnek.

Tipp: Ha szereted a kávét, akkor szerezz be egy kisebb asztalt is, amelyre olvasás közben leteheted a csészédet.

Ne feledkezzen meg a kiegészítőkről

Mint minden másnál, az olvasósarok berendezésénél is a kiegészítők teszik igazán hangulatossá a teret. Olvasás közben biztosan értékelni fogod a meleg takarót, a párnákat és az illatos gyertyákat. A diffúzor szintén nagyszerű megoldás a kellemes illat megteremtésére. Ha van elég helyed, mindenképpen fontold meg a szobanövények elhelyezését is. Végül is bizonyított tény, hogy a növények nyugtató hatással vannak az emberre.

.
A fotó forrása: KatrinKat / Shutterstock.com

Megfelelő színek kiválasztása

Amikor a bútorok színét fogod kiválasztani, ne feledd, hogy nem szabad túlzásba esni velük. A túl vad kombinációk felzaklathatnak és nem nyugtatnak meg. Mivel a könyvek olvasása közben nyugalomra van szükséged, válassz inkább lágy és semleges színeket.

Bővebb információk:

homelook.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^