Szilvás csokikrém torta

A recept két tortára való. Minek süssünk egyet, ha kettő is befér a sütőbe 🙂
Másrészt ez egy elég alacsony torta, emiatt gyorsabban fogy.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz és gluténmentes.

.

Ízében az inspirációt az étcsokiba mártott asztalt szilva adta. … csak ez puha és krémes.

Összetevők:

 

A tészta:

  • 8 tojás
  • 3 ek sztíviás eritritol
  • 130g nyílgyökérliszt
  • 70g kakaópor
  • 130g durván darált dió
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek rumaroma
  • 2 kiskanál fahéj
  • 10g szódabikarbóna
  • 3g citromsav
  • 1 kg szilva
  • 2 ek disznózsír

A krém:

  • 3 tojás
  • 6dl víz
  • 50g kukorica keményítő
  • 50g gesztenyeliszt
  • 50g kakaópor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 ek rumaroma
  • 2 kiskanál fahéj
  • 3 ek sztíviás eritritol
  • 100g kakaóvaj

+ 100g darált dióval megszórjuk a tetejét díszítésképpen

Elkészítés

A szilvát felezve kimagozzuk. Mindkét tortaformába sütőpapírt csíptetünk. A tortaformák alját körkörösen sűrűn kirakjuk szilvával, a héjjal lefelé – igen lefelé. Tehát pont annyi szilva kell, hogy a két forma aljába már ne férjen el több szilva. A tojást a sztíviás eritritollal, az aromákkal és a disznózsírral géppel felverjük, csak annyira, hogy zsír elolvadjon, el keveredjen. Csodát ne várjunk, a tojás nem igazán fog felhabosodni a zsír miatt. A többi száraz összetevőket szintén külön összekeverjük, majd a száraz keveréket, a tojásos keverékbe belekeverjük.

A nyers tésztát felezve óvatosan belecsorgatjuk a két tortaformába, ügyelve, hogy a „szilvaszőnyeg” egészére egyenletesen jusson.

180 fokon 35 percig sütjük.

Sütés után a sütőpapír lehúzását követően felfordítva visszarakjuk a tortaformákba.

A krém elkészítéséhez nem kell ennyi hókusz-pókusz annak akit nem zavar a sztíviás eritritol és a csoki összeférhetetlen ízvilága. Vagy akinek a szervezete hozzászokott a maltitolhoz az használja csak azt ami illik a csokihoz. Akinek egyik sem jön be, és olyan finnyás mint én, az kénytelen gesztenyével, aromákkal, fahéjjal tompítani az eritritol és a csoki összeférhetetlen kombinációját. Szóval…

A kakaóvaj kivételével a krém minden összetevőjét turmixoljuk össze és főzzük sűrű krémmé. Miután levettük a „tűzről” a kakaóvajat is olvasszuk bele, és habverővel jól (szinte habosítva) keverjük el.
Öntsük rá a két szilvás tésztára.

Díszítésképpen darált dióval szórjuk meg. Ha kihűlt és megdermedt – fogyasztható.

.
.
.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^