szőnyeg kategória bejegyzései

Találd meg a tökéletes szőnyeget otthonod minden helyiségéhez, hogy stílusos és kényelmes legyen.

KILIM a nomád szőnyeg

KILIM a nomád szőnyegAki valaha is vitt már otthonába kilimet, az részese lehetett annak a csodának, amint a szőnyege életre kelt és megváltoztatta a szoba – a lakás – hangulatát, mintha egy új taggal bővült volna a család. Egy nomád, vagy falusi szövőműhelyben készült szőnyeg valóban kiváló kiegészítője lehet a legkülönbözőbb stílusban berendezett európai lakásoknak. Ennek oka, hogy a kézzel szőtt kilimek valóban élnek, és nem csak készítőjük személyes kézjegyeit tükrözik, hanem magukban hordozzák egy egész törzs, népcsoport vagy földrajzi terület évszázados hagyományait is. A kilimek motívum-világa a legtöbb ember számára mégis ismerősnek tűnik, mivel az emberiség közös múltjából származó emlékeket hív elő. Ezért van az, hogy a gyerekek is nagy előszeretettel merülnek el a legegyszerűbb, ámde megunhatatlan minták szemlélésében. A színes fonalakból varázsolt szőnyegek, zsákok, párnák, bölcsők és egyéb használati tárgyak önmagukban is önálló egészet alkotnak. Az emberi kultúra kincsei, amelyek ugyanakkor magukba zárják a természet teljességét is: az állati alapanyagból készült fonalat növényi és ásványi festékekkel festik meg.

KILIM a nomád szőnyeg bővebben…

Szennyfogó moduláris szőnyegrendszer

Szennyfogó moduláris szőnyegrendszerA 3M Nomad TM moduláris szőnyegrendszer – mint neve is mutatja – modulokból épül fel, melyek mérete 30x30cm. A modulok egymás mellé illeszthetők és körmökkel egymáshoz kapcsolhatók. Kétféle modul van: a 8300 jelű kültéri, amely nem tartalmaz textilbetétet, és a 8900 jelű beltéri, amely Nomad Aqua textilbetéttel van ellátva. A két típus tetszés szerint kombinálható.

A moduláris szőnyegrendszer elemei dekopír fűrésszel tetszés szerinti alakra vághatók, így különleges kialakítású szélfogók, forgóajtók szőnyeggel való ellátása könnyűszerrel megvalósítható.

Szennyfogó moduláris szőnyegrendszer bővebben…

Perzsaszőnyegek

A perzsaszőnyegekA perzsák és a perzsaszőnyeg története és kultúrája kb. 5000 éves. Az eredeti kézi csomózású perzsaszőnyeg, amint a neve is mutatja Perzsiából, azaz a mai Iránból származik. Az ősi perzsák szerették volna otthonosabbá tenni a lakhelyeiket, ezért elkezdtek szőnyegeket csomózni, amelyeket a természetben látott növények és állatok különféle ötvözete díszített.
Az iráni kézi csomózású perzsaszőnyegek duplacsomózású technikával készülnek, ezért időtállóak és kibírnak akár 3 generációt is.
A perzsaszőnyegek értékmérője a m2-kénti csomószám amely 90.000 csomó/m2-től 1.500.000 csomó/m2-ig terjed attól függően, hogy gyapjú vagy selyem a perzsaszőnyeg. Tehát minél apróbb a csomózás, annál tartósabb és értékesebb. A szőnyegek árát meghatározza még az anyagösszetétel, a minta és a méret.

Érdekesség:
A világ legértékesebb perzsaszőnyege az 1500-as évekből Isfahanból származó Sah Ábbasz medalion mintájú arany és ezüst szállal csomózott selyem szőnyeg.
A világ legnagyobb perzsaszőnyege Iránban készült, egy arab sejk megrendelésére egy mecsetbe, 45 tonna és 2000 m2 – idén került be a Guiness Rekordok könyvébe.

Perzsaszőnyegek bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^