Szórt szigetelés – a poliuretán habszigetelés

.

Mi az a Szórt Poliuretán Hab?

A szórt poliuretán hab (SPF) egy szórási eljárással felhordott szigetelésforma, melyet megtalálunk valamennyi típusú lakóházon és kereskedelmi célú épületen. Az SPF olyan szigetelő műanyag, melyet folyékony formában hordanak fel, majd az eredeti térfogatának akár 100-szorosára is kitágulva páratlan, légzáróan szigetelő szórt poliuretán habot alkot sokféle alakban, ami számos alkalmazásban teszi lehetővé felhasználását. Az SPF alakítható úgy, hogy számos végleges formaváltozatot kapjunk, a puha tapintású félmerev szigetelőhabtól a nagy sűrűségű tetőszigetelő habig, mely lépés- és vízálló. Az SPF alkalmazásához egy sor speciális berendezésre van szükség, továbbá megfelelő oktatásra az ideális teljesítmény és eredmények eléréséhez.

Az SPF változatossága révén kerül vezető helyre a szigetelő építőipari termékek között. Az SPF magas R-értékeket ér el, mialatt hézagmentes légzárat képez, és a szerkezet nedvességszabályozása számára hatékony támogatást nyújt. A tetőzet számára a szórt hab szigetel, és kiiktatja a rögzítők vagy hézagok által okozott hőhidakat a tetőszerkezetben, mialatt olyan monolitikus, hosszan tartó tetőburkolati rendszert biztosít, mely jóval 10-15 év feletti élettartammal bír. Ennek eredményeképpen az SPF igen széles körben alkalmazható, beleértve a következőket, de azokra nem korlátozva:

.
  • Lakáscélú és kereskedelmi épület szigetelése: falak, mennyezetek, padlásszobák és pinceszintek
  • Tetőzet
  • Légzáró rétegek
  • Ipari alkalmazások során csövek és tartályok, hűtőraktárak épületei, fagyasztók, bolti hűtőpultok és hőszabályozott szerkezetek, mint például terméktárolók és steril helyiségek szigetelése
  • Csónakok, hajók, uszályok, úszódokkok és egyéb vízi szerkezetek

A Szórt Habszigetelés Típusai

.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^