tető kategória bejegyzései

A cserepeslemez

Sokunknak furcsán hangozhat maga a kifejezés, hogy „cserepeslemez”. Mi köze van a cserépnek a lemezhez? Hogyan kapcsolódik össze ez a két egymástól (anyagában) távol álló fogalom? Miért cserepes? Miért használják előszeretettel az építőiparban? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre (is) adunk választ a következőben.

.

A cserepeslemez bővebben…

Napelemes cserép – magyar világszabadalom

Napelemes cserép - magyar világszabadalom a napenergia tetőcserépGENIUS – EUROPE NAGYDÍJAS napenergia tetőcserép rendszer

A napenergia cserép fényből elektromos energiát állít elő, alkalmazását tekintve legfőbb előnye, hogy a már meglévő /bármilyen típusú és formájú/ tetőcserép, tetőburkolat formával azonos formájú, méretű, színű, egyező rögzítési pontokkal rendelkező napelem cserépként és egyszerre tetőcserépként is alkalmazható darabonként.
 
A működtetni kívánt készülékek, szükséges felvett teljesítményének arányában korlátlanul bármikor bővíthetőek az energia cserepek mennyisége.

A tetőn bármilyen elrendezési módban alakzatban alkalmazhatóak, ferde és párhuzamos tető kialakításnál is.

Napelemes cserép – magyar világszabadalom bővebben…

A tetőszerkezetek elváltozásai

A tető tartószerkezeti szempontból akkor tekinthető megfelelőnek, ha kellő teherbírású, állékony és minden irányban merev. Épületszerkezeti szempontból pedig akkor tekinthető megfelelőnek, ha fedélidoma folytán a csapadékot gyorsan és biztonságosan elvezeti, a fedési felületek lejtése és héjazati aljzata megfelelő a fedési anyagnak és módnak, másrészt megteremti az adott fedélsík hajláshoz tartozó biztonságos rögzítés lehetőségét, faanyagú fedélszék esetén a vonatkozó tűzrendészeti előírások betartásával, acélszerkezeti anyag alkalmazásához az előírt korrózióvédelem időnkénti megújítása érdekében mindenütt hozzáférhetően készül, valamint a tető terének szellőzése a bejutó csapadékvíz elpárolgását, a pára lecsapódásának elkerülését biztosítja.
A tetőszerkezetek elváltozásai bővebben…

Tetőtér utólagos beépítésének hibái

Általános értelemben – általában értékcsökkent minden olyan utólagos tetőtér beépítés, amelynek során nem bontották le a teljes héjazatot és lécezést a helyes rétegrendi kialakítás céljából, hanem azok megtartásával kíséreltek meg a szerkezetkialakítást.

Az utólagos tetőtérbeépítések réteg-felépítési követelményei – a belső térből kifelé haladva – következő:

  • belső felületkiképzés (tapéta, vakolat, lambéria stb.),
  • belső burkolatot hordozó szerkezet (vakolat, szerelt forgácslap, farostlemez, lambéria, stb.), párazáró, illetve párafék (fólia, szigetelő lemez, stb.), légrés, hőszigetelő betét (kőzet-, salak-, üveggyapot, habféleségek stb.),
  • csapadék elleni védelem (fólia, szigetelő lemez, stb.), légrés, lécezés a héjazattal.

Tetőtér utólagos beépítésének hibái bővebben…

Ismét Magyarország ad otthont a Tetőfedő Világbajnokságnak

masterplastgroupA Masterplast új diffúziós tetőfóliája versenykörülmények között debütál a lapos és magastető versenyszámokban

Veszprém, 2007. október 3. – 1993 és 2003 után ismét hazánkban rendezik meg a Nemzetközi Tetőfedők Szövetségének (IFD) konferenciáját, immár 55. alkalommal. A rangos esemény mellett a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola lesz a helyszíne a 20. Fiatal Tetőfedők Világbajnokságának, melyen idén tizennégy ország legjobb fiatal mesterei mérik össze tudásukat.

A 2003-as sikeres rendezvényt követően ismét Magyarország, és az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) ad otthont a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség (IFD) éves konferenciájának, és a tetőfedők világbajnokságának. A szakma legrangosabb versenyén 14 ország tetőfedő mesterei a dicsőség mellett értékes díjakért vetélkednek. A múlt évi, krakkói verseny után már hatodik alkalommal két kategóriában, lapos- és magastető számokban is bajnokot avatnak a díjátadó gálán, október 5-én Siófokon.
Ismét Magyarország ad otthont a Tetőfedő Világbajnokságnak bővebben…

A zöldtetők rétegei – kivitelezési tanácsok

A zöldtetők rétegei

VLT-130 elválasztóréteg

Feladata a tetőszigetelés és a gyökérvédő réteg, illetve a nem összeférhető anyagok elválasztása.

FLW-400 gyökérvédő réteg

A nem gyökérálló vízszigetelések védelmére alkalmazzuk. Megakadályozza a növények gyökereinek károsítását az épületszerkezetben. Páratechnikai követelmény, hogy a gyökérvédő lemez páradiffúziós ellenállása kisebb legyen az alatta lévő vízszigetelő lemeznél.

A zöldtetők rétegei – kivitelezési tanácsok bővebben…

Zöldtető – az extenzív és intenzív zöldtetők

Zöldtető - az extenzív és intenzív zöldtetők
Napjainkban már általános igénnyé vált, hogy az iroda-, vagy lakóház – egyébként kihasználatlan – tetőfelületén az utca forgatagától elzárt, kellemes pihenőkertet alakítsunk ki. Így a telek kihasználtsága, és ezzel az ingatlan értéke is ugrásszerűen növekszik.

Az emberek mellett azonban élőlények millióinak is életteret adunk egy tetőkerttel. Pozsgások, vadvirágok és, fűfélék, apró bogarak, lepkék és madarak, ahogy megteremtődnek a feltételei, elkezdik kialakítani maguk számára a megfelelő környezetet. Kialakul egy új élettér az eddig csupaszon heverő holt felületeken.
Zöldtető – az extenzív és intenzív zöldtetők bővebben…

Polisztirol tetőelem

ProKoncept tetőelemProKoncept tetőelem alkalmazása lehetővé teszi, hogy az elkészült hagyományos fa ácsszerkezet elkészítése után, egy munkafolyamattal azonnal három munkafázist helyettesítsünk:

  • a tetőlécezést (A tetőelemben speciálisan kialakított cseréptartók vannak). Rendkívül jó teherbíró-képességének köszönhetően akár Bramac cserépfedéseknél is használható.
  • a tetőfóliázást (A tetőelem hármas kapcsolata és speciális anyaga miatt tökéletesen víz- és párazáró.)
  • a szigetelést (Az átlag 14 cm vastag polisztirol gondoskodik a tető kifogástalan hőszigetelésről).

Ezzel a módszerrel lényegesen olcsóbban alakíthatunk ki látszógerendás tetőt, hiszen nincs szükség a ‘dupla’ ácsszerkezetre. A tető kivitelezési ideje kb. a felére csökken, szigetelése szintén hőhídmentes lesz.

Polisztirol tetőelem bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^