Tetőtérben tágasan – látványtervek

.

Társasház tetőterében vásárolt lakást egy fiatal házaspár egy gyermekkel. Hamar ráébredtek, hogy itt bizony segítségre lesz szükség: a lakás fekvése kitűnő, az ára még éppen megfizethető, az adottságai pedig… amilyenek lehetnek egy tetőtérben. Nagy konyháról-ebédlőről álmodtak, tágas nappaliról, világos, egybenyíló terekről.

.

Amit szeretnének, az könnyen berendezhető lenne másfélszer-kétszer ekkora területen. Itt abból kell gazdálkodni, ami van. A nappali egyik oldalát, a nagy terasz felőli oldalon, csak éppen vágja le a koporsófödém, a másik oldalon viszont alaposan.
Hol legyen a konyha, hol az ebédlő? Hogy fér el egy ebédlő is? Két-három alaprajzi vázlat után kiderült, hogy ott, ahol ők eredetileg elképzelték, ott ugyan nem, de máshol kitűnően megoldható. Örökös dilemma az egyterű konyha-ebédlő-nappali elrendezéseknél a reggeliző pult és az étkezőasztal viszonya, ha a megrendelő ragaszkodik a reggeliző pulthoz. Nagy térben semmi gond, szűk helyen viszont nem szerencsés, ha túl közel kerül egymáshoz a kettő, mert akkor az egyik értelmét veszíti. Márpedig a házaspár ragaszkodott a reggeliző pulthoz, és az volt a kívánságuk, hogy ez egy mini bárpultként működjön.

.

.
^
^