Tetőtérben tágasan – látványtervek

.

Társasház tetőterében vásárolt lakást egy fiatal házaspár egy gyermekkel. Hamar ráébredtek, hogy itt bizony segítségre lesz szükség: a lakás fekvése kitűnő, az ára még éppen megfizethető, az adottságai pedig… amilyenek lehetnek egy tetőtérben. Nagy konyháról-ebédlőről álmodtak, tágas nappaliról, világos, egybenyíló terekről.

.

Amit szeretnének, az könnyen berendezhető lenne másfélszer-kétszer ekkora területen. Itt abból kell gazdálkodni, ami van. A nappali egyik oldalát, a nagy terasz felőli oldalon, csak éppen vágja le a koporsófödém, a másik oldalon viszont alaposan.
Hol legyen a konyha, hol az ebédlő? Hogy fér el egy ebédlő is? Két-három alaprajzi vázlat után kiderült, hogy ott, ahol ők eredetileg elképzelték, ott ugyan nem, de máshol kitűnően megoldható. Örökös dilemma az egyterű konyha-ebédlő-nappali elrendezéseknél a reggeliző pult és az étkezőasztal viszonya, ha a megrendelő ragaszkodik a reggeliző pulthoz. Nagy térben semmi gond, szűk helyen viszont nem szerencsés, ha túl közel kerül egymáshoz a kettő, mert akkor az egyik értelmét veszíti. Márpedig a házaspár ragaszkodott a reggeliző pulthoz, és az volt a kívánságuk, hogy ez egy mini bárpultként működjön.

.

Egy lehetőség maradt: az eredeti válaszfalak elrendezésének átalakításával a térből leválasztani egy sarkot, ide került a fürdő, a fürdő falára pedig az étkezőasztal került, már a konyha terében. A fürdő bejárata mellett megmaradt, az emeletre vezető lépcső alatti teret pedig leválasztottuk egy tükrös tolóajtóval, mögötte, a lépcső alatt bújik meg egy kis gardrób.

.

A lépcső egy nagyobb lakásban biztosan nyitott lépcső lett volna, itt azonban erről szó sem lehetett, a lépcső elválasztó fala éppen alkalmas lett a Tv elhelyezésére.


.

.

.

.

.

.

A földszinti fürdőbe, a ferde tetősík alá került a mosógép, így ez a fürdő tölti be a háztartási helyiség szerepét.

.
.

A mosógép két oldalán található szekrények elnyelnek minden szükséges holmit, a munkalapon pedig pakolásra, esetleg vasalásra is van hely.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^