A belső tér védelme a túlzott felmelegedés ellen

A belső kiegészítő tartozékok alkalmazásakor, az ablaküvegen keresztül bejutó hősugárzás a helyiségben marad. A külső kiegészítő tartozékok már az ablaküveget is óvják a napsugárzás melegétől.

A belső kiegészítő tartozékok alkalmazásakor, az ablaküvegen keresztül bejutó hősugárzás a helyiségben marad.

A külső kiegészítő tartozékok már az ablaküveget is óvják a napsugárzás melegétől.

A megterhelő hőség ellen a legjobb védelmet a külső árnyékolók (napellenző roló, külső redőny) adják, melyek a forró nyári napokon hathatós védelmet nyújtanak a tetőtér átmelegedése ellen.

A külső tartozékok már az ablaküvegre jutás előtt óvnak a nap sugaraitól, és jelentősen csökkentik a meleg áramlást, ezáltal megakadályozzák a belső tér felmelegedését.

A belső tartozékok korlátozott módon védenek a melegtől, fő feladatuk a belső tér díszítése és a bejutó fény mennyiségének szabályozása.

A belső kiegészítő tartozékok alkalmazásakor, az ablaküvegen keresztül bejutó hősugárzás a helyiségben marad.

A külső kiegészítő tartozékok már az ablaküveget is óvják a napsugárzás melegétől.

 

A fénymennyiség szabályozása

A kiegészítő tartozékoknak köszönhetően a helyiségbe jutó fény mennyisége és intenzitása is szabályozható. Általuk napsütéses napokon is teljes sötétséget érhetünk el, ha épp pihenésre vágyunk. Ráadásul a káros visszatükröződéstől is védenek, pl. számítógépen végzett munka közben.

Tetőtéri ablakkiegészítők feladata UV-sugárzás elleni védelem

A kiegészítő tartozékok állandó védelmet biztosítanak az UV sugárzással szemben, megakadályozzák a helyiségen belül található tárgyak és textilek kifakulását, megsárgulását.

 

Az intimitás védelme

A tetőtéri ablakok kiegészítő tartozékai védelmet nyújtanak a nemkívánatos, kívülről való betekintés ellen, és növelik az intimitás érzetét.

 

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
Fakro Magyarország Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^