Új fejlesztés a magyar építőiparban

Kilátások

.

A nemzetgazdaságok teljesítményének visszaesését jelentősebb mértékben azon iparágazatok érzékelik, amelyekben nagyon magas a foglalkoztatottság és ahol részarányaiban a legtöbb ember vállal munkát. Ilyen az építőipar. A gazdasági válság hatására a legdrasztikusabb visszaesés a foglalkoztatottak számában az itt jelentkezett. A KSH adatai szerint a harmadik legtöbb munkavállalót foglalkoztató ágazat volt 2006-ban 302.800 dolgozóval; ez a szám a mai napra 250.000 alá csökkent. /forrás:KSH/

Az egyik legjobban „húzó” ágazat, amely nagymértékben befolyásolója és meghatározója lehet egy ország gazdasági helyzetének, sokak szerint kilátástalan helyzetben van Magyarországon. Többek szerint különböző támogatási, motivációs rendszerekkel tudnánk elmozdítani ebből az állapotból az iparágat, azonban a problémát az jelenti, hogy az ehhez hasonló intézkedések sem tudnák megoldani véglegesen a jelenlegi helyzetet. Szemléletváltásra van szükség. Elgondolkodtató adat, hogy míg Ausztriában 6500-7000 építőipari cég van bejegyezve, itthon több mint 60.000. Szükséges ennyi gazdasági társaságra az építőipar területén? Ezt mindenki döntse el Önmaga, de ha összehasonlítjuk a két országot – nem feltétlen a gazdasági teljesítményt, szempont lehet a két ország területe is – akkor kézenfekvő a válasz.

.

Ebben a válságos időszakban új beruházás elindítása nagyon komoly megfontolást igényel, mert nem kiszámítható olyan pontosan a befektetett tőke megtérülése, mint néhány évvel ezelőtt.

A lehetőségek megfogalmazása

Kivételes esetekben mégis előfordulhat, hogy új vállalkozás indul a jelenlegi helyzet ellenére is, a magyar építőiparban! A beruházás legfontosabb érve maga termék vagy szolgáltatás, ami verseny- és piacképessé tud tenni egy vállalkozást. Felmerül a kérdés, mi határozza meg egy termék piacképességét, amikor nem beszélhetünk működő keresletről? A válasz a termék országhatárokat átívelő, világszínvonalú minőségében és innovációs erejében rejlik.

.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^