A tésztát dióhabcsóknak is nevezhetnénk.
A tésztát dióhabcsóknak is nevezhetnénk.
A tojásfehérjét, kemény habbá felverjük, majd a mandula aromát is belekeverjük. A többi összetevőt szárazon összekeverjük. Majd a habot a száraz keverékkel összekeverjük óvatosan.
2 darab sütőpapírral bélel tortaformába egyenletesen elterítjük és így két lapot sütünk, légkeveréses sütőben 180-fokon 15 perc alatt.
A kókuszzsír kivételével minden összetevőt összeturmixolunk és sűrű krémet főzünk belőle. A krémbe beletesszük a hideg kókuszzsírt, és ahogy olvad egy habverő segítségével egyenletes krémmé dolgozzuk.
A még meleg krémmel összeállíthatjuk a tortát, a fénykép szerinti rétegben, majd a tetejét megszórjuk a pirított szeletelt mandulával. Hagyjuk kihűlni, ha teljesen kihűlt szeleteljük.