Vanília krémes mandulás-diós torta
A tésztát dióhabcsóknak is nevezhetnénk.

A tészta:
- 125g darált dió
- 125g mandula liszt, dara
- 25g pirított, szeletelt mandula
- 8 tojásfehérje
- 30g sztíviás eritritol
- 2g citromsav
- 5g szódabikarbóna
- 1 gyerekkanál mandula aroma
A tojásfehérjét, kemény habbá felverjük, majd a mandula aromát is belekeverjük. A többi összetevőt szárazon összekeverjük. Majd a habot a száraz keverékkel összekeverjük óvatosan.
2 darab sütőpapírral bélel tortaformába egyenletesen elterítjük és így két lapot sütünk, légkeveréses sütőben 180-fokon 15 perc alatt.
Vaníliakrém:
- 100g kukorica keményítő
- 8 tojás sárgája
- 200g kókuszzsír
- 3 evőkanál vanília aroma,
- 1 evőkanál tejszín aroma,
- 1 gyerekkanál mandula aroma
- 6 dl víz
- 75g sztíviás eritritol,
- 150g maltitol
A kókuszzsír kivételével minden összetevőt összeturmixolunk és sűrű krémet főzünk belőle. A krémbe beletesszük a hideg kókuszzsírt, és ahogy olvad egy habverő segítségével egyenletes krémmé dolgozzuk.
Díszítés:
- 75g pirított, szeletelt mandula
A még meleg krémmel összeállíthatjuk a tortát, a fénykép szerinti rétegben, majd a tetejét megszórjuk a pirított szeletelt mandulával. Hagyjuk kihűlni, ha teljesen kihűlt szeleteljük.
