Sárga tészta összetevők …
gluténmentes verzióban:
- 6 tojás
- 2 evőkanál sztíviás eritritol
- 150g kukorica keményítő
- csipet só
Paleo verzióban a kukorica keményítő helyett tápióka keményítő használatos.
A tojásokat (sárgája-fehérje egyben) a cukrokkal és a sóval 10 percig verjük, hogy az többszörösére növekedjen, majd a keményítőt óvatosan belekeverjük. (sütőpor felesleges)
Sütőpapíros egész tepsire terítjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Kakaós tészta összetevők …
gluténmentes verzióban:
- 6 tojás
- 2 evőkanál sztíviás eritritol
- 100g kukorica keményítő
- 50g kakaópor (igazi kakaópor)
- csipet só
Paleo verzióban a kukorica keményítő helyett tápióka keményítő legyen.
Keverés és sütés ugyanaz mint az előbb, csak előtte a keményítőt egyenletesen összekeverjük a kakaóporral, szárazon.
És itt derül ki, hogy a jól hangzó szöveg, hogy „a felvert tojásba óvatosan belekeverjük a kakaós keményítőt” – csak jól hangzik, de…
Persze óvatosan, hogy a tojáshab ne essen össze. Pedig, ha csak óvatosan keverjük, akkor nem lesz egységes, hanem cirmos tésztát kapunk. Ha egységes barna tésztát akarunk, akkor tovább kell keverni, de akkor szépen esik össze. Tehát ki-ki találja meg a középutat, ne legyen csíkos a tészta, de ne is essen össze. Persze a barna tészta azért vékonyabb lesz mindig mint a sárga.
Mindkét tésztalapot középen kettévágjuk, így kapunk a 4 tésztaréteghez lapot. A 4 lapot egymásra rakjuk, hogy pontosan egyforma méretre tudjuk igazítani.
A krémek…
Vaníliakrém …
gluténmentes verzióban:
- 3 evőkanál vanília aroma, vagy 2 rúd vanília kikapart belseje
- 6dl víz
- 2 evőkanál sztíviás eritritol
- 75g kukorica keményítő
- 3 tojás
- 250g vaj
A vaj (paleóknak kókuszzsír) kivételével az egészet összeturmixoljuk, jó habosra, majd sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kész, akkor a hideg vajat belekeverjük. Hagyjuk, hogy hűtse a krémet, s ahogy olvad, géppel jó elkeverjük benne.
Ha valaki puncsosat akar, akkor hagyja ki a vaníliát és keményítő helyett használjon puncs pudingot (az is keményítő egy kis festékkel).