Vintage hangulat egy lakóparkban – lakberendezés

.

Lakóparki lakást vásárolt egy fiatal pár, a döntés szempontja főleg a megközelíthetőség volt.
Majd következett a tervezgetés, és a család, a barátok véleményének kikérése. A pár hölgytagja rajong a vintage stílusért, és először úgy tűnt, erről itt le kell mondani, legalábbis mindenki megpróbálta lebeszélni: ez nem ide való! Ám ő úgy gondolta, hogy a tisztán vintage lakás helyett lehetne egy modern lakást is berendezni, vintage elemek keverésével. Bár ügyes és kreatív, látta, hogy ehhez egy lakberendezői tervre is szükség lenne, így kerültünk képbe.

A stílusmix könnyen megoldható, a nagyobb gondot az jelentette, hogy nem lehetett akármit kitalálni. Sok minden vagy adott volt, vagy a lakópark által adott keretek határozták meg, mit találhatunk ki.

.

A lakópark egységes műszaki követelményei közepette nem volt könnyű olyan anyagokat és megoldásokat találni, amikkel egyszerűen, könnyen megvalósítható a megrendelő kívánsága.

A vintage stílus megidézésére olyan elemeket kellett találni, amik egyszerűen, könnyen telepíthetők, kivitelezhetők, és nem kell miattuk túlzottan átalakítani a már adott szerkezeteket.

.

A kis ebédlőrész falán és a strangon ragasztott téglaszelet burkolat kap fehér matt festést, ez még nem tragikus méretű átalakítás.

.

Az elektromos vezetékezést a lakópark már előre megcsinálta a lakók megkérdezése nélkül, de a kívánt helyekre függőlámpákat akkor is tudunk helyezni: a vezeték a mennyezetre erősített fa gerendákban fut. Ez a gerenda rendszer bontott faanyagból készül, egyszerű fehér vintage festékkel lefestve. Mivel nagyrészt öntartó, és a falakhoz rögzíthető, elég a mennyezethez kevés helyen rögzíteni.

.

.

.

.

A konyha helye adott volt, és a Tv csatlakozást sem lehetett már áthelyezni.
A lakópark tervezője által kitalált Tv elhelyezés viszont sarok ülőgarnitúrához nem alkalmas, csak fotelekhez és szóló kanapé elrendezéshez. A sarokgarnitúra csak térbe beforgatott TV-vel volt elképzelhető. Nem volt más választásunk: térbe befordított Tv volt az egyetlen megoldás, ha a megrendelő a sarokban elhelyezett lábtartós ülőgarnitúrát kíván.

.

Szerencsére ez nem hátrány, inkább előny lett.
Ugyanis, ha már így alakult, a TV tartóból térelválasztó lett, ami egy Home Office sarok leválasztását is megoldja.

.

Külön gardrób sajnos nincs, így a hálóban óhatatlanul ki kellett alakítani egy nagyobb gardrób szekrényt.

.

Ez a szekrény tolóajtós, az oldala már a hálóba beékelt fürdő vonalát követi, a fal folytatásában, így nem tűnik túlzott szekrénytömegnek.
A megrendelő kívánsága volt, hogy a lakásban valahol mindenképpen jelenjen meg a kedvenc városuk: Párizs. A város tehát fejük fölé került: a hálóba.

.

A háló kiszögellésében, a gardrób háta mögött bújik meg a szülők fürdője, itt csak zuhanyfülke van, „walk-in” üvegfallal.

.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^