Vintage kiegészítők a lakberendezésben

A vintage stílus varázsa az apró kiegészítők összhangjában is rejlik. A kisebb elemek sokfélesége egységes, harmonikus hatást kelt, ezáltal válik otthonossá az élettér. Lehetnek szép díszes, faragott szekrényeink vagy csodás romantikus csempénk, kiegészítők nélkül nem teljes az összkép. Nézzük meg, milyen vintage kiegészítőkkel tehetjük a különböző szobákat még hangulatosabbá!

Vintage hálószoba kiegészítők

.

A hálószobában rengeteg vintage kiegészítőt elhelyezhetünk. Vessünk rájuk egy pillantást.
 

Ágytakaró

Napközben terítsük le az ágyat egy bájos, derűs textíliával. Válasszunk pasztell árnyalatokat, akár fodros, romantikus díszítéssel.
 

Ágyneműk

Ízléses, stílusos mintájú ágyneműhuzattal még az alvás is pihentetőbb. A vintage stílusban általában pamutszatén anyagból készülnek az ágyneműk. Gyakori a virág, azon belül is a rózsaminta.
 

Csillár

Mivel a csillár központi helyen van, meghatározza a szoba hangulatát. Válasszunk egy vintage hangulatú, harmonikusan díszített darabot. Figyeljünk arra, hogy betöltse funkcióját is, azaz megfelelő fényt nyújtson a szobának.
 

Bőrönd

Ötletes kiegészítő, s már ránézésre is az időutazásra emlékeztet egy kopottabb bőrönd. Vajon mi lehet benne? Természetesen nem utazásra, hanem tárolóként használjuk. Remekül mutat az ágy végében.

Vintage nappali kiegészítők

.

Természetesen a nappaliba is kötelező kellék a vintage csillár vagy ágytakaró. De rajtuk kívül még milyen kiegészítőnkben gondolkodjunk?

.

Díszpárnák

A nappaliban is az otthonosság, kényelem megteremtése a cél. S mi sem jobb annál, mint lehuppanni a kanapéra a puha díszpárnák közé? Ezek lehetnek egyszínűek vagy mintásak, de általában sok, hasonló színvilágból választott párnával érhetjük el a legjobb hatást.
 

Falióra

.

A vintage lakberendezés fontos eleme a falióra, mely hiába mutatja a pontos időt, mégis a múlt korok időtlenségébe vezet vissza minket. Maga a falióra koncepciója is a hagyományokra utal.

Vintage fürdőszoba kiegészítők

.

Relaxálás, tusolás közben is szeretnéd átélni a békebeli hangulatot? Szerezz be néhány vintage fürdőszoba kiegészítőt is!
 

Törölközők

Ahogy a többi lakástextil esetében, itt is a virágminták és a bézs vagy rózsaszín árnyalatok a legdivatosabbak.
 

Vintage tükör

Egyben csodálatos dekoráció és hasznos berendezési tárgy is a vintage stílusú tükör. Kis keresés után lélegzetelállítóan gyönyörű tükrökre bukkanhatunk. Természetesen nemcsak a fürdőszobába, hanem például a hálószobába is illik egy ilyen darab.
 

Szappantartó

.

Praktikus és hangulatos, ha a szappantartó, a szappan adagoló és a fogkefe tartó is a vintage stílust idézi. A műanyagok helyett a porcelán- vagy üveg megoldások ráadásul környezetkímélőbbek is.

Vintage konyha kiegészítők

Ne feledkezzünk meg a háziasszonyok fő munkaterületéről, a konyháról sem. Jobban megy a munka, és finomabb az étel, ha csinos vintage kiegészítők díszítik a konyhát.

.

 

Bögrék, tányérok

A reggeli kakaó, kávé finomabb egy kedves, pöttyös porcelánbögréből, mint bármi másból. Hozzá pedig egy hasonló tányér- és teáskészlet illik. Amennyiben a konyhabútorok és a falak egyszínűek, mindenképp tegyük látható helye a színes bögréket és tányérokat!
 

Kötény, kéztörlő

Egy régies stílusú köténnyel igazi békebeli háziasszonynak érezhetjük magunkat. Ha vintage kéztörlőket, azaz konyharuhákat választunk, akkor pedig bátran kiakaszthatjuk őket díszítésnek is a konyhába.
 

Vintage üvegek

Dekorációnak sem utolsók, de tárolásra is használhatók a különféle nagyságú és formájú üvegek. Legyen szó csatos üvegről vagy vékony palackról, mindegyik jól mutat például egy hófehér polcon vagy a szekrény tetején.

.

Az év webshopjaÖsszegezve: Ha vintage stílusban rendeznénk be otthonunkat, a legapróbb részletre is figyeljünk! Különféle szobákra más-más kiegészítők kerülhetnek. Egy szobán belül a vintage kiegészítők színvilága kapcsolódjon egymáshoz, ugyanakkor jelenjen meg bennük az egyediség is. Ezáltal, bájos, harmonikus otthont teremthetünk.
 
További információk és ajánlatkérés:
 
Kerámia Otthon Vintage lakberendezési webáruház
https://keramiaotthon.hu/

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^