Virágzó szobanövények, amelyek feldobják az őszi lakást

Sokan úgy gondolják, hogy az őszi időszakban le kell mondaniuk a színes és virágzó növényekről. Pedig ezekben a hónapokban sem kell hanyagolni őket, csak meg kell találni a megfelelő fajtákat, amelyek ilyenkor is otthonosabbá tudják tenni a lakást. De vajon milyen szobanövények közül válogathatunk? Cikkünkben részletesen beszámolunk a lehetőségekről!

.

Őszi hangulat a lakásban

Ahogy egyre kevesebb napfénnyel találkozunk, úgy kezd mindenkinek egyre jobban hiányozni a nyári időszak. Ezt a hiányt azonban ilyenkor is kitölthetjük, ha megfelelő dekorációs elemeket és kiegészítőket választunk az egyes helyiségekbe. A mustársárga és a barna párnahuzat mellé tehetünk pár csíkos szőnyeget, illetve mintás függönyt egyaránt. Ne feledkezzünk meg továbbá a virágzó szobanövényekről sem, amelyekből hatalmas a választék.

Szeptembertől tündöklő zöldek

Ebben a cikkben olyan fajtákat próbáltunk meg összeválogatni, amelyek között van nehezebben gondozható és igénytelen virágok is egyaránt. Ennek köszönhetően akár kezdő kertészként vágnál bele a szobanövények nevelésébe, akár profiként keresel egyedi darabokat, biztosan találsz megfelelőt.

Korallvirág

A korallvirág szereti a közvetlen napfényt, amely napi szinten éri őt. A vastag levelek jól mutatják, hogy nem igényel folyamatos öntözést, hiszen nem szereti a túl sok vizet. Ha óvatosan gondozzuk és elegendő fényhez juttatjuk, akkor szinte biztosan virágba borítja majd az őszi szobát.

Orchidea

Az orchidea nagy előnye, hogy megfelelő ápolás mellett szinte egész évben virágzik. Ennek köszönhetően akár ősszel is lehet színes rózsaszín, kék, vagy akár lila növényünk. Nagyon szereti a világos helyeket, viszont nehezen viseli a pangó vizet. Nem igényel túl sok gondozást, így kezdő kertészek számára is ideális választás lehet.

Vitorlavirág

A világ egyik legigénytelenebb növényét keresed? Akkor mindenképpen szerezz be egy vitorlavirágot, hiszen szinte semmi odafigyelést nem igényel. Remek megoldás, ha a fürdőszobába szeretnénk egy kis vidám hangulatot varázsolni. Kedveli a párás és sötét helyeket, aminek köszönhetően akár egész évben eláraszthat bennünket különböző színű virágokkal.

Jázmin

A csodálatos illatú jázmin tartása kissé bonyolultabb, hiszen kúszónövény lévén a hajtásainak egy drótra van szükségük. Visszavágni csak elvirágzás után lehet, hogy a kívánt formára tudjon nőni. Szereti a kellemesen langyos hőmérsékletet, ráadásul jól érzi magát a félárnyékos szobákban is.

Összegezve

Nem lehetetlen tehát ősszel is színes lakásba hazatérni. A jól megválasztott szobanövények biztosan sokáig hangulatossá teszik majd az otthonunkat. Ezek gondozásához a Gardena metszőolló alkalmazása a legjobb választás, hiszen ezzel pillanatok alatt távolíthatjuk el a szárazabb részeket. Legyen szó orchideáról vagy éppen korallvirágról, bármelyik jó megoldás lehet a sötétebb és hűvösebb hónapokra.

További információ:
Weboldal: www.gardenaweben.hu
Email: info@gardenaweben.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^