.

Az ilyenkor felmerülő problémákat általában kompromisszumokkal lehet megoldani.

Az első gond az ebédlő asztal elhelyezése volt. Amikor átnéztük az alaprajzot, kiderült: vagy kicsi méretű lesz a konyha, kicsi ülőgarnitúra fér el, és egy kicsi étkező asztal, vagy valamiről lemondunk. Megrendelőink hamar döntöttek: nem kell étkező asztal! De kell pult, az viszont feltétlenül kell! És jó nagy legyen, hogy amikor vendégek jönnek, körbe ülhető legyen.

.

De pult szükséges. Egy L alakú, térben álló pult fért el, ami alig vesz el másra szükséges helyet, legfeljebb a közlekedőből. Elválasztja az ülőgarnitúrát, így a társaság két részre oszolhat. Ezen a módon nagyjából normálméretű konyhát tervezhettünk, még a megbízó által vágyott side by side hűtő is elfért, ami nem éppen az ekkora lakások sajátossága.

.

.

.

Sűrűn találkozunk hasonló helyzettel, a lakóparki, társasházi lakások egy részének építészeti tervein szereplő un. „amerikai konyha” valójában garzon konyha, ami leginkább tea és virsli főzésre jó, és amikor ilyen méretekkel szembesül a vevő, komoly dilemmákat kell megoldani. Most az étkező asztal lett az áldozat.

.

.

.

.

.

Gyermek nincs, a gyerekszoba más funkciójú lett: dolgozó-gardrób. A nappali felőli fal félig elbontásra került, így a dolgozó családfő nincs teljesen elzárva, de mégis elkülönülten dolgozhat.

.

.

.

.

.

A hálóban felidéztük a régi mennyezetes ágyakat egy álmennyezettel. Ez csak az ágy felett van, ebbe integráltuk a Led világítást is, ezért függő lámpa nem kellett.

.

.

.

.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^